Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Wanderson nobbade Blåvitt i somras

Gais jagade Wandersons signatur i somras. Men brassen valde då att spela för Helsingborg istället. Nu berättar han i podcasten Lundh att även IFK Göteborg var ute efter honom.
– Om jag skulle gå till Blåvitt så skulle de döda mig, säger han.

Efter flera framgångsrika säsonger i Gais har Wanderson, 32, blivit rejält omtyckt av supportrarna då han öste in mål i den grönsvarta tröjan. När det stod klart att han brutit kontraktet i Turkiet med Alanyaspor i somras började ryktena om en återkomst till Gais dyka upp.

– Wanderson har fått ett, med Gais mått mätt, bra erbjudande till sig och vill egentligen tillbaka till klubben. Men han har också många fina erbjudanden från annat håll att ta ställning till. Skulle det trots detta bli aktuellt med Gais så kommer det behövas en extra insats från våra supportrar, vilket de redan flaggat för med all tydlighet. Engagemanget från våra supportrar i frågan är galet vilket kommer behövas om vi kommer närmare en lösning med Wanderson, sa klubbdirektören Erik Bergkvist i somras.

LÄS MER: Därför drog sig Gais sig ur jakten på Wanderson

Men det blev aldrig någon återkomst till Gais för Wanderson. Istället valde han att skriva på för Helsingborg. Detta på grund av att klubben med sportchefen Andreas Granqvist i spetsen erbjudit ett treårskontrakt till brassen.

Medan Gais erbjöd ett kontrakt säsongen ut. Nu berättar dock Wanderson att Gais inte var den enda klubben i Göteborg som var ute efter hans signatur.

LÄS MER: Gais-fansens kärlek räckte inte för Wanderson – GP har träffat profilen

I podcasten Lundh berättar han nu att även IFK Göteborg var sugna på en affär.

– Innan jag kom dit (Helsingborg) var det någon från Blåvitt som snackade med min agent och var lite intresserad, men jag sade att om jag skulle spela i Göteborg var det bara Gais som var intressant, säger han.

På frågan om han nobbade IFK Göteborg i somras, kommer svaret omgående.

– Jag ville inte spela i något annat lag i Göteborg. Om jag skulle gå till Blåvitt skulle de döda mig (skratt).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.