Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wanderson bakom Gais storseger

Wanderson vill stanna. Och Gais jobbar för att behålla "lånebrassen" som varit inblandad i mer än hälften av lagets mål i allsvenskan.

Wanderson låg bakom två nya när Örebro besegrades med 4-1.

Gais sportchef Mats Persson berättar att klubben har finansiärer och en budget som de tror ska räcka för att behålla Wanderson. Nuvarande lånekontrakt med brasilianarens saudiarabiska klubb Al Ahli löper ut den 3 augusti.

-Det kan bli att hyreskontraktet förlängs. Det kan också bli att vi köper loss honom, säger Persson till TT.

En faktor i sammanhanget är att Al Ahli fortfarande inte har betalat Gais hela övergångssumman för köpet av Wanderson förra sommaren. Enligt Persson återstår ett betydande belopp att betala.

Det största problemet just nu är att Gais inte har lyckats komma i kontakt med Al Ahli.

-Nu har vi en svensktalande kontakt i Dubai som vi hoppas ska kunna hjälpa oss att få prata med klubben under kommande vecka, säger Mats Persson.

Wanderson säger:

-Al Ahli har semester nu, men klubbens president kommer kanske till Paris i veckan. Vi måste sätta oss ner och prata alla, jag, Gais och Al Ahli.

Wanderson säger så här om sin eventuella framtid i Gais:

-Kanske kan jag stanna säsongen ut, kanske längre. Jag vet inte.

Med sina fem mål och tio assist har Wanderson varit delaktig i 15 av Gais 28 allsvenska mål i år. Mot ÖSK vände han i straffområdet och spelade fram Eric Bassombeng till 1-1 efter drygt en halvtimme. Kvitteringen kom fyra minuter efter Robin Staafs ledningsmål för ÖSK.

I öppningen av andra halvlek blev Wanderson frispelad av landsmannen Alvaro Santos och sparkade in 2-1 precis intill stolpen.

-Jag och Alvaro samarbetar bra och det var en bra avslutning. Hela laget spelade fantastiskt i dag, säger Wanderson.

Alvaro satte 3-1 på straff sedan han själv blivit fasthållen av Fredrik Nordback. Inhopparen Razak Omotoyossi fixade 4-1 på egen hand.

Efter en lovande start föll Örebro ihop på Gamla Ullevi. ÖSK har förlorat fem matcher i rad, med totalt 3-14. Dessutom fick laget nya skador på Robin Staaf (låret), William Atashkadeh (ljumsken) och Magnus Wikström (låret). På torsdag väntar en svår bortamatch mot Sarajevo i kvalet till Europa League.