Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Otto Wallin besegrade italienaren Gianluca Mandras på knockout.

Wallin tog tungviktstitel på knock

Otto Wallin närmar sig de stora tungviktsmatcherna i boxningsringen. På hemmaplan i Sundsvall lade svensken beslag på WBA:s vakanta kontinentalbälte när han knockade Gianluca Mandras.

Det var försiktigt och trevande i början och Otto Wallin såg inte ut som en framtida storboxare – men svensken har krut i sin vänster.

Wallin, som går med högern före, golvade italienaren Gianluca Mandras (12 segrar och 5 förluster) två gånger i den fjärde ronden och avslutade arbetet i den femte. Efter den fjärde nedslagningen bröt domaren Mikael Höök matchen och bältet var svenskt.

- Jag har drömt om det här sedan jag började boxas. Äntligen är det verklighet. Jag försökte läsa av honom i början och när jag började slå med vänstern träffade jag. Det var början på slutet, säger Wallin till Viasat.

"Kommer att bli mästare"

Knocken i Sporthallen i Sundsvall innebär att den 26-årige svenskens proffsfacit fortfarande är fläckfritt: 18 segrar på 18 matcher.

Wallin har stoppat tolv av sina motståndare på knockout och har ett facit som kan bära till de stora matcherna.

- Vi vill ha stora matcher och är redo för det. Vi förbereder oss inför varje match som om det är en titelmatch, säger Wallin.

Svenskens tränare Joey Gamache är övertygad om att han håller på att utveckla en världsstjärna. Han menar att Wallin är den bäste boxare han arbetat med.

- Ingen har sett något än. Han kommare att bli mästare. Han är en otrolig talang, har en fantastisk arbetsmoral och är mycket intelligent. Ju bättre motstånd han får desto bättre kommer han att boxas, säger Gamache till Viasat.

Laurén överlägsen

Även Mikaela Laurén hade roligt i Sundsvall. För andra matchen i rad blev det en klar seger.

Den 41-åriga svenskan avsade sig WBC-titeln i superweltervikt för att möta, och förlora mot, Klara Svensson i höstas och hade siktet inställt på att ta tillbaka bältet i sin ordinarie viktklass från Ewa Piatowska. När polskan lämnade återbud till boxningsgalan i Sundsvall blev det i stället match mot amerikanskan Kita Watkins, 38.

- Det var svårt att ladda om efter att VM-matchen blev inställd. Jag är övertygad om att hon (Piatowska) drog en nödlögn för att hon var rädd att möta mig, säger Laurén till Viasat.

Watkins kom till matchen med något kilo för mycket och med 14 förluster på 21 matcher, varav sex i följd inför mötet med den rutinerade svenskan. Laurén var som väntat överlägsen och vann klart på poäng.