Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Wallberg akut till sjukhus igen – nu väntar nya tester

Frida Wallberg, 36, fick föras akut till sjukhus för tredje gången på kort tid efter att återigen ha drabbats av kraftig huvudvärk och illamående. Hälsoproblemen gör att den tidigare världsmästaren inte längre kan umgås med sina barn.
– Det är fruktansvärt jobbigt att må så här dåligt, säger hon.

Det har gått sex och ett halvt år sedan som Frida Wallberg knockades av Diana Prazak från Australien och drabbades av en hjärnskada. Efter den smällen svävade hon mellan liv och död, men efter en lyckad operation överlevde hon.

Hon kämpar fortfarande för att kunna få återgå till att leva ett normalt liv igen.

Sviterna efter den hjärnblödning hon ådrog sig kämpar hon fortfarande med. För ett tag sedan kunde läkarna se att hennes kropp hade slutat producera kortisol, något som ofta beskrivs som ett tillstånd som är livshotande.

"Jag stod inte ut mer"

För två veckor sedan blev hon inlagd på universitetssjukhuset i Linköping efter att ha fått åka in akut med svåra smärtor i kroppen och låg puls som gjorde att hon knappt var vid medvetande.

– Det är väldigt tråkigt för det kommer när man minst anar det och man kan inte göra så mycket åt det. Jag vill ju veta varför det blir så här för jag kan ju inte leva med det här. Det går inte att ha det så här och aldrig veta när det dyker upp, sa hon då till GP.

LÄS MER: Wallberg om livet efter smällen som förändrade allt: "Livet är skört"

Det var då andra gången på kort tid som hon fått åka in till sjukhuset med ambulans. I måndags var det dags igen och den tredje ambulansfärden på bara några veckor var ett faktum.

– När jag åkte hem efter andra gången fick jag höra att jag skulle höra av mig om jag blev sämre och hade feber. Jag fick feber och en väldigt kraftig huvudvärk på vänster sida, jag kunde inte ens stå upp. Jag var sängliggande hela helgen och min kille och min mamma ville att vi skulle ringa igen men jag ville vänta så vi väntade hela helgen, säger hon och fortsätter:

– I måndags stod jag inte ut mer. Då åkte vi in igen och jag blev inlagt på neurologen. Läkarna säger att det inte är någon migrän jag har haft. De har gjort tester för att se hur mina nerver arbetar. Jag fick ha en hjälm med någon vätska i och så kunde de se hur nerverna fungerade och det testet visade ingenting. De gjorde en röntgen och den visade ingen blödning. Nu väntar jag på en MR-röntgen på huvud och halsrygg och sen får vi se vad den säger.

"Det är fruktansvärt jobbigt att må så här dåligt"

Hur mår du nu då?

– Det är ingen höjdare ... det är väldigt mycket värk och kraftigt illamående. Jag har det hela tiden nu. Läkarna vet ju inte riktigt vart smärtan kommer ifrån heller. De har aldrig haft något liknande tidigare och aldrig heller haft någon som har haft en hjärnblödning och sen har de här symptomen. Det står stilla nu känns det som. Jag väntar bara på när det ska hända något igen ...

Förra året fick hon åka in akut till sjukhuset tre gånger. Det började i januari. Det blev ett besök under sommaren och ett under vintern. Nu har det alltså blivit tre gånger på kort tid.

– Jag äter ju mina mediciner och är hemma igen men går runt och väntar på vad som ska hända nästa gång. Man går bara och väntar på när man ska behöva åka in igen och vad som händer den gången, säger hon.

Är du orolig över vad som ska hända nästa gång?

– Jag tänker mer att det är så fruktansvärt jobbigt att må så här dåligt. Det är riktigt jobbigt och jag vill inte må så dåligt. Jag vill inte ha det så här. Jag orkar inte ens vara med barnen och leka med dem. Det är väldigt mycket som begränsar just nu, säger hon och fortsätter:

– Jag har fruktansvärt ont i hela huvudet. Det är lite som att ha en hjälm på sig som gör ont hela tiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.