Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Wallén förlorande mot favoriten: "Vi räckte inte riktigt till"

Efter gårdagens vändning blev favorittippade Taylor Canfield för svår för det enda kvarvarande svenska laget Wallén Racing med besättning som förlorade kvartfinalen i tre raka matcher i Match Cup Sweden. – Vi räckte tyvärr inte till i dag, han var helt enkelt bättre, säger Hans Wallén.

Det var ett helsvenskt lag som gick in i kvartsfinalen mot Taylor Canfield med stort självförtroende och en tydlig strategi efter den smått otroliga vändning mot Sam Gilmour i åttondelsfinalen.
– Taylor är den största favoriten och har vunnit de två sista tävlingarna. Vi visste att han är aggressiv och vi hade en tydlig strategi. Eftersom vi varit dåliga i starten så tänkte vi att vi skulle vara lite passiva och i stället nypa till på slutet. Jag tyckte vi genomförde planen bra, men vi lyckades inte nå hela vägen, säger Hans Wallén.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det blev till slut förlust i tre raka matcher och därmed är sista svenska laget utslaget ut Match Cup Sweden och kampen om VM-guldet.
– Det är klart att vi ville vinna, men vi är ändå inte missnöjda. Vi räckte inte till i dag, han var bättre, säger han och fortsätter:

– Vi hade behövt vind haft samma vindförhållande som i går, då hade vi haft bättre förutsättningar. Nu blev det tyvärr lite mindre vind.

Nu hoppas Hans Wallén och hans besättning, som bara seglat ihop i ett par veckor, på att kunna få rätt förutsättningar för att träna mer och komma tillbaka starkare nästa år.
– Det hoppas jag. Jag är ändå 55 år och att segla mot de här lagen och ändå kunna vara med och fightas känns kul och inspirerande. Jag hoppas att fler äldre inspireras av det. De här båtarna är fantastiska att segla, säger Wallén.

Trots svensklagets uttåg finns det dock en svensk kvar i tävlingen. För Nya zeeländska Chris Steele med göteborgaren Fredrik Aurell i besättningen stod för en riktig skräll i sin kvartsfinal genom att slå ut den regerande världsmästaren Ian Williams i tre raka matcher. 
– Det känns underbart att nå semifinal. Många ser oss som underdogs men vi har känt på oss länge att vi kan gå långt i den här tävlingen. Vi har riktigt bra stämning ombord, känner oss väldigt starka och snabba, säger Fredrik Aurell i ett pressmeddelande.

Resten av kvartsfinalerna seglas på fredagseftermiddagen, därefter inleds semifinalerna. På lördag är det dags för VM-finalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.