Sebastian Wännström sänkte Brynäs.

Wännström straffade sitt gamla Brynäs

Sebastian Wännström missade större delen av förra säsongen på grund av en hjärnskakning. Det kan man inte tro när man ser honom nu. Han straffade Brynäs med två mål och hade även två andraassist när HV71 vann omstarten i Gavlerinken med 4–2.

|

Det var för drygt ett år sedan som hockeylivet gick ner i svart för Sebastian Wännström, som då spelade i Rögle.

En tackling borta mot Djurgården i oktober tog illa, men Wännström spelade ändå vidare i sju matcher till innan det konstaterades att han mest troligt hade spelat med hjärnskakning ända sedan Djurgårdsmatchen.

Den 26 november var det dock färdigspelat för den säsongen och den nu 26-årige forwarden missade resten av säsongen.

Halvvägs mot målrekord

Efter säsongen blev det klubbyte och i Jönköping har Wännström fått såväl fysiken som spelet och målskyttet att stämma.

Så här långt har han gjort sju mål och sex assist och är redan nu halvvägs mot sitt eget målrekord i SHL, fjorton stycken som han gjorde säsongen 2015/2016 för Rögle.

För HV-forwarden – som typiskt nog är född i Gävle och fostrad i Brynäs – ökade ju på målskyttet med två fullträffar borta mot just Brynäs och har nu gjort poäng i fyra av de fem senaste matcherna.

Hans första mål kom efter att Brynäsmålvakten Linus Fernström misslyckades med en rensning i rundeln och i stället lade pucken på bladet till HV-forwarden Anton Bengtsson.

Han passade i sin tur raskt över till andra stolpen där Wännström stod fri och hann lägga in pucken innan Brynäskeepern hann tillbaka.

Straffmål

I andra perioden ledde hemmalaget skotten med 13–0 efter knappt tretton minuter, men en risig hakning av Brynäsbacken Elias Fälths gav HV71 straffslag.

Sebastian Wännström tog straffen och körde i snirklig väg framåt, innan han drog Fernström ut mot vänster stolpe och i stället lade in pucken vid den högra.

Brynäs rev, slet och jagade och fick in två puckar men Mattias Tedenby säkrade segern för HV71 då även han blev tvåmålsgästerna för Jönköpingslaget.