Vonn vill möta män: "Har kunnat mäta mig med dem"

Det blev nej 2012, men nu lämnar Lindsey Vonn in en ny förfrågan till Internationella skidförbundet (Fis) Den amerikanska alpinstjärnan vill mäta sig med männen i störtlopp.

ANNONS
|

33-åringens önskan är att en gång få tävla med de bästa männen innan hon slutar alpinkarriären. Därför kommer ledningen i USA:s alpina landslag att lämna in en formell ansökan till Fis vid ett möte i Zürich i nästa vecka.

Planen är att Vonn ska få köra med herrarna i Lake Louise, Kanada, säsongen 2018–2019.

– Jag har tränat med herrarna en stor del av de senaste åren och har kunnat mäta mig med dem nästan varje dag. Jag känner att jag behöver ett tillfälle som idrottare att kunna testa vilken min fulla potential är, sade Vonn för tre månader sedan.

ANNONS

De alpina damerna brukar ha världscuptävlingar i Lake Louise i början av säsongen, och någon vecka senare kör herrarna farttävlingar i samma backe. Vonn brukar ofta köra bra i Lake Louise, har vunnit 14 störtlopp och fyra super-G-lopp där.

Vid världscupfinalen i Lenzerheide 2014 gick det att jämföra damer och herrar eftersom de körde störtloppet i samma bana med ett par timmars mellanrum. Då var damsegraren Lara Gut 2,32 sekunder efter herrsegraren Matthias Mayer. Vonn var skadad och inte med.

ANNONS