Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Vonn tog VM-medalj - skrev historia

Lindsey Vonn knep bronset i störtloppet vid VM i S:t Moritz. Det gör 32-åringen historisk - hon är nu den äldsta kvinnan någonsin att nå pallen i alpina VM.

Alpina skidvärldens största affischnamn Lindsey Vonn är tillbaka på allvar igen. Trots en lång skadefrånvaro har amerikanskan hunnit bli redo att åka i alpina VM i S:t Moritz. Och på söndagen gjorde hon som så många gånger förr - knep en medalj. 

Storstjärnan tog sig över mållinjen 45 hundradelar efter slovenska vinnaren Ilka Stuhec. Tiden för åket räckte alltså inte till guld men väl till en bronsplats. Något som Vonn säkerligen lär vara belåten med. Medaljen innebär att hon numera är den alpina skidvärldens äldsta kvinnliga medaljör någonsin. Bronspengen var Vonns totalt sjunde VM-medalj i karriären. Tvåa slutade österikiskan Stephanie Venier. 

För svensk del blev dagen inte lika framgångsrik. Det blågula hoppet, Kajsa Kling, som slutade trea i världscuppremiären, fick inte åkningen att stämma och körde i mål på 17:e plats. 

– I den här backen får man inte göra så mycket misstag. Jag hade två misstag där uppe och åkte inte så rent som man måste göra, säger svenskan till TV4, om sin insats.

Hon fortsätter: 

– Åkningsmässigt kan jag vara högre upp. Men i den här åkningen är det för mycket misstag, och det finns inte riktigt utrymme för det. 

Svenska VM-debutanten Lisa Hörnblad slutade på 33:e plats. 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.