Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Vonn om näthatet: "Många väldigt elaka personer"

Hon har många gånger utsatts för näthat på grund av sitt utseende. I en intervju med Expressen berättar nu alpinstjärnan Lindsey Vonn om utseendefixeringen. – Jag tror att muskulösa kvinnor inte är lika allmänt accepterade säger hon till tidningen.

Med sina fyra segrar i den totala världscupen, 77 världscupsegrar och tre OS-medaljer är Lindsey Vonn den mest framgångsrika amerikanska alpina skidåkaren genom tiderna.

Men framgången har haft en baksida för 32-åringen från Minnesota. I sin nya bok "Strong Is the New Beautiful" berättar skidstjärnan öppenhjärtigt om idrottens utseendefixering.

"Många väldigt elaka personer"

Hon berättar bland annat om hur man accepterar sin kropp, något hon själv haft stora problem med under sin aktiva karriär. Muskulösa Vonn kände sig ofta utanför bland andra kvinnor. Och i en intervju med Expressen inför VM i Lahtis utvecklar hon sitt resonemang:

– Det har funnits många väldigt elaka personer på internet, och i sociala medier. Men nu har jag äntligen insett att om jag lyssnar på vad alla andra tycker så blir jag den mest eländiga personen i världen, för där är så många taskiga människor där ute, säger Lindsey Vonn till tidningen.

Vill få fler att tycka om sin kropp

I boken, som har undertiteln "Embrace Your Natural Beauty, Eat Clean, and Harness Your Power" ger Vonn tips på allt från hälsosam mat till makeup för att fler ska lära sig att tycka om sin kropp:

– Jag vill dela med mig av det jag upplevt och visa att jag kan hjälpa människor att bli mer bekväma med vilka de är. Det handlar inte om att vara smal, eller att se ut som en modell, utan om att vara säker på vem du är och vara en stark och hälsosam kvinna. Eller man för del delen, säger Lindsey Vonn.

"Muskulösa kvinnor inte accepterade"

Känslan av att inte passa in har fått henne att fundera på skönhetsidealen i USA. Och hon tror att mycket handlar om att muskler inte är lika accepterade på kvinnor.

– Jag tror att muskulösa kvinnor inte är lika allmänt accepterade som de "snyggare" kvinnorna. Inte för att det ena är bättre än det andra, men det är viktigt att ha självförtroende och veta vem du är oavsett hur det ser ut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.