Henrik von Eckermann och hästen Mary Lou. Arkivbild.
Henrik von Eckermann och hästen Mary Lou. Arkivbild.

von Eckermann besviken världscuptrea

Trea i fjol, trea i år. En rivning i sista hoppningen i världscupfinalen i Paris kostade hoppryttaren Henrik von Eckermann en bättre pallplacering med sin häst Mary Lou.

ANNONS
|

Henrik von Eckermann gck in i finaldagen som tvåa efter amerikanskan Elizabeth Madden. Han gick felfri i den första rundan men fick sedan ett nedslag i den andra.

– Felet är mitt, jag var för hård på handen, säger von Eckermann.

– Nu blev det en tredjeplats igen. När jag har smält det hela är det inte så tokigt.

Madden, på Breitling LS, hade råd med en rivning i finalen och vann före landsmannen Devin Ryan. Det var Maddens andra världscuptitel.

Ingen svensk har varit bättre än trea i världscupfinalen i hästhoppning. Malin Baryard Johnsson har varit det en gång och Henrik von Eckermann blev det alltså för andra året i följd.

ANNONS

Behåller Mary Lou

Han kom till Paris som vinnare av den västeuropeiska ligan.

– Det har varit en fantastisk inomhussäsong och hästen har inte gjort några fel, det är jag som har gjort felen, säger von Eckermann.

– Det är synd när det är så nära, att jag klantade till det på mållinjen. Det är lite dystert.

Det som han i alla fall gläds åt är att han får fortsätta att rida stoet Mary Lou.

– Det är den största bonusen, att hon får stanna kvar och att det kommer fler chanser.

Lindelöw besviken elva

Den andra svensken i världscupfinalen, Douglas Lindelöw, låg delad fyra inför finaldagen. Han fick en rivning i den första omgången och två i den andra och slutade därmed elva med Zacramento.

– Jag är besviken. Jag tyckte själv att det blev lite pressat i förstarundan och kanske lite för avslappnat i den andra. Men det har varit jättekul att vara här och hästen har skött sig bra. På den här högsta nivån är det detaljer som avgör, säger Lindelöw till SVT.

Fakta: Henrik von Eckermann

Född: den 25 maj 1981 (36 år) i Nyköping.

Bor: Bonn, Tyskland.

Häst i världscupfinalen: Mary Lou, 12-årigt sto.

Meriter: EM-silver i lag 2017. EM-brons i lag 2013. Trea vid världscupfinalen i Omaha 2017 och i Paris 2018. Har ridit i världscupen sedan 2009.

ANNONS