Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Volleybollfest i Göteborg: "Högoktanig klass"

För femte året i rad står Göteborgs Beachvolley Club som arrangör för prestigetävlingen Nevza Beach Sweden, som avgörs under helgen. – Det har blivit en tradition, fantastiskt kul, säger Anders Nordahl på Beach Center i Kviberg.

Strandväder och sommar är långt bort. Men det hindrar inte Göteborgs Beachvolley Club från att arrangera prestigefyllda Nevza Beach Sweden i inomhushallen Beach Center, i Kviberg. 32 av norra Europas absolut främsta lag kommer till Göteborg för att göra upp i tävlingen som för femte året i rad arrangeras i stan. Anders Nordahl på Beach Center är med och håller i trådarna i det som nu har blivit ett klassiskt inslag i den svenska beachvolleyboll-kalendern. 
– Det har blivit en tradition, fantastiskt kul, säger han.

Och Nordahl menar att det finns mycket att se fram emot under helgen. 
– Det blir högoktanig klass på startfältet. Vi har lag som kommer hit som kanske generellt sett inte spelar i sådana här sammanhang. Det ska bli väldigt intressant att se hur de svenska lagen står sig mot det här motståndet. 

Men trots att flera av lagen utifrån håller hög klass finns det stora förhoppningar om blågula framgångar. Tävlingsparet Martin Appelgren och Simon Bohman, som tävlar för Göteborg Beachvolley Club, slutade fyra förra året. Duon är med i år igen och revanschslustan efter att ha gått miste om en pallplats i fjol är stor. 
– Vi blev fyra i fjol, och man vill ju alltid bli bättre. Vi var var ett hårsmån från att nå finalen förra året men förlorade i semin och torskade sedan i bronsmatchen också, säger Martin Appelgren. 

Och trots att konkurrensen är tuff ger 27-åringen sig själv och Simon Bohman goda chanser att lyckas överträffa fjolårets notering. 
– Det är en otroligt stor beachvolleyboll-tävling, som väcker ett stort intresse, så vi vet att vi kommer få ett stort stöd, vilket kommer hjälpa oss. 
Han fortsätter: 
– Vi som arrangörsklubb är en av de absolut främsta i Norden, kanske den allra främsta, och när klubben du spelar för arrangerar en tävling på hemmaplan, då vill man verkligen visa vad man går för, och man blir extra taggad. Det är otroligt stort. 

Utöver Nevza Beach Sweden kommer det också bli mycket annan beachvolleyboll under helgen. 
– Det är ju inte bara Nevza som gäller utan det här har blivit en tävlingshelg för hela beachvolleyboll-Sverige. Vi arrangerar andra tävlingar i samband med det här, för flera olika nivåer. Det blir en riktig beachvolleyboll-fest, säger Anders Nordahl. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.