Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.

VM-succén ska stärka Lindelöfs United-aktier

Petad och hårt kritiserad. Victor Nilsson Lindelöfs första säsong i Manchester United var ingen fullträff. Men efter VM-succén kan mittbacken vädra morgonluft.

När Victor Nilsson Lindelöf förra sommaren skrev på för Manchester United blev han den engelska storklubbens dyraste försvarsvärvning genom tiderna. Supportrarna hoppades att den unge svensken skulle vara en färdig världsstjärna redo att leda lagets backlinje – men ganska snabbt visade det sig att så inte var fallet.

Nilsson Lindelöf var under långa stunder under debutsäsongen i Premier League både petad och ifrågasatt, och till slut erkände tränaren José Mourinho att den blågule talangen inte riktigt var redo.

Nu ska läget vara annorlunda. Och det mycket tack vare ett minst sagt lyckat VM-slutspel.

Ska ta för sig mer

Expertkommentatorn Pontus Kåmark tror att Nilsson Lindelöfs succémästerskap i Ryssland, där han var en av Sveriges bästa spelare, gör att hans position i Manchester United har stärkts.

- Han fick en dålig start i United och gjorde lite misstag. Men trots att han synades i sömmarna vek han inte ner sig, och i VM var han jättebra. Han gjorde en fantastisk turnering och nu kan han komma in i United med lite status, säger Kåmark.

Nilsson Lindelöf har gjort sig känd som en spelande mittback, med bra passningsfötter. Något Kåmark hoppas att han ska visa mer av i United under den kommande säsongen.

- Förra säsongen tycker jag att det var lite riskminimering. Victor är inte den typen. Han ska ta mer ansvar, och vara mer delaktig. Utnyttja sina styrkor och vara spelförande.

Under i stort sett hela sommaren har Manchester Uniteds tränare José Mourinho velat värva ytterligare en mittback till truppen. Men någon förstärkning ser inte ut att komma och det kan öppna för en större roll för Nilsson Lindelöf i höst.

- De andra mittbackarna är inte så bra. Han är med och konkurrerar och ligger kanske lite bakom förstavalen. Men med Mourinho vet man aldrig. Att han har spelat VM och därför kommit in senare i truppen kan kanske ligga honom i fatet, men samtidigt är det lite stjärnstatus att komma in sent.

Manchester United inleder ligasäsongen mot Leicester på fredag.

- Det har varit en del turbulens i klubben, men om det bara är politik vet jag inte. Jag tror att de kan komma topp fyra, men de är svåra att bedöma.

Tror på Sema

I höst är Victor Nilsson Lindelöf inte den enda svenska spelaren Premier League-älskare måste hålla under uppsikt. I Watford finns yttern Ken Sema och målvakten Pontus Dahlberg.

- Jag hoppas jättemycket på Ken. Hans egenskaper passar bra i ligan. I England handlar mycket om en mot en och att vara snabb och stark. Han är bra på riktigt och kan nog bli ett utropstecken. Dahlberg får det tufft i år, men på sikt har han stor potential, säger Pontus Kåmark.