Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emma Fernis gjorde två mål mot Polen i VM-premiären.

VM-premiären inget glädjeämne för Fernis

När de övriga spelarna åkte till Tyskland stannade Emma Fernis i Stockholm för att gå på begravning. Hon var tillbaka i laget lagom till VM-premiären mot Polen, 30–33.

Emma Fernis anslöt sent till handbolls-VM i Tyskland men fick chansen direkt. Kantspelaren gjorde två mål men hade sig önskat mer av premiären mot Polen, efter några känslomässigt tuffa dagar.

- Ja, det har de väl varit men nu är jag här, säger den svenska högersexan.

Fernis hann bara med förmiddagens värmning innan det var dags för match. Mötet med Polen inför en fullsatt Egetrans Arena, 3 620 åskådare, blev inte vad hon hade hoppats på.

- Vi släpper in väldigt mycket mål. Polen har bra spelare men vi ska ändå klara det mycket bättre. Vi måste smälla på hårdare så att inte nästa spelare behöver hjälpa till lika mycket, säger hon.

Helt bedrövad var hon dock inte.

- Det är en match. Det är så klart tråkigt att förlora men vi har ny match redan i morgon. Vi får ta nya tag och vinna den i stället, säger Fernis.

Ulrika Toft Hansen gjorde mästerskapscomeback efter tre års frånvaro. Hon hade önskat sig något annat.

- Jag har längtat efter det här sedan jag födde Oliver men det var inte så här jag hade tänkt mig min återkomst om jag säger så, säger hon.