Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lovisa Lindh och Michaela Meijer hade det tungt under VM:s första dag.  Bild: Bildbyrån
Lovisa Lindh och Michaela Meijer hade det tungt under VM:s första dag. Bild: Bildbyrån

VM-misslyckade igen för Meijer och Lindh

VM i Doha blev inte vad göteborgarna Lovisa Lindh och Michaela Meijer hade hoppats på. Två misslyckade kval. Två brustna drömmar.
– Nu ska jag vila så allt känns bra och sedan är det bara … att börja om igen, säger Lovisa Lindh med en suck.

VM 2017:

Lovisa Lindh har svårt att hålla borta tårarna. Hon har precis berättat för media att hon inte kommer kunna ställa upp på grund av fotskadan hon ådragit sig precis innan mästerskapet.

Michaela Meijer har svårt att hålla borta tårarna. Hon har precis rivit ut sig i stavhoppskvalet på ingångshöjden 4.35 och är märkbart besviken.

VM 2019:

Varken Lovisa Lindh och Michaela Meijer gråter den här gången, men besvikelsen är lika stor som för två år sedan. Förväntningarna om att ta sig vidare från försök respektive kval har inte gått i uppfyllelse.

Lovisa Lindh tappade krämen i benen sista 50 meterna efter att fram till dess varit med och huggit på de fyra främre placeringarna som hade inneburit en plats i semifinalen. Hennes 2:03.72 räckte till en 29:e plats.

– Just nu känns det ungefär som det gjorde i London tyvärr. Den gången hade jag något att skylla på. Jag har fokuserat på VM i en månad och min mamma och pappa kom i natt och så får de bara se två minuter. Det är jättetråkigt, säger hon.

Strulig säsong för Meijer

Michaela Meijer klarade visserligen ingångshöjden och efterföljande 4.30 det här mästerskapet, men rev sedan ut sig på 4.50.

– Jag hittade inte känslan och tajmingen. Det är mest tungt att göra min coach besviken. Han förtjänar mer än mina 4.30 som jag skrapar ihop. Jag tror han är besviken. Det hade jag också varit. Jag kan mer och bör hoppa bättre, säger hon.

De kan sammanfatta en ovanligt lång säsong som för de bägge kantats av en del störningar i träning och tävling.

– Jag har haft det småstruligt och försökt pussla ihop det under sommaren. De sista veckorna har jag kunnat träna de passen jag har velat. Det har ändå gått bra. Det kändes som jag att jag skulle avsluta den här säsongen på ett bra sätt, säger hon och fortsätter:

– Jag måste få en längre tid med kontinuitet. Jag har haft strul med en fot och små störningsmoment. Missar man någon vecka med viktiga pass så blir det avgörande.

Michaela Meijers strul har återkommit på tävlingsbanan.

– Hela säsongen har varit ganska kass. Det känns bra på träning men när det blir tävling så funkar inte tajmingen. Det är små detaljer som gör stor skillnad.

Har det påverkat din motivation?

– Nej, det har det inte. Men man känner sig lite vilsen. Jag kan ju egentligen hoppa. Vad ska jag göra för att få till det på tävling också? Det är bara hem och vila och ta ett litet break. Sedan ska jag börja om från scratch.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.