Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Malmö 2016-07-29

VM i rephoppning i full gång

Rephoppningen är på framväxt i världen. I år står Sverige för första gången som arrangör av världsmästerskapet, och medaljerna har redan börjat trilla in för värdnationen.

VM-generalen Kajsa Murmark blickar stolt ut över Baltiska hallen i Malmö där hennes unga svenska adepter i "E-laget" (alla flickornas namn börjar på bokstaven) som bäst genomför ett lyckat nummer. VM i rephoppning pågår för fullt – omkring 800 deltagare från 22 länder finns på plats i Malmö. Det är första gången i turneringens 20-åriga historia som Sverige står som värd för evenemanget.

- Jag hoppas att det här ska betyda mycket för utvecklingen i Sverige. Kämpinge gymnastikförening har hållit på länge och deltagit i alla VM som arrangerats, men under de senaste tre år har vi känt en stark utveckling även på andra håll, säger Murmark.

I gårdagens tävling tog det svenska laget från Kämpinge brons i mixtävlingen.

God sammanhållning

Under fredagen avgjordes lagtävlingen för kvinnor över 15 år, där Sverige bland annat representerades av "Team Skill" från Kämpinge. I fjol blev kvintetten juniorvärldsmästare i Hong Kong.

- Men vi har ingen konkret målsättning, bara att göra vårt bästa och se hur långt det räcker, sade lagmedlemmen Julia Nydemark innan tävlingen.

Eftersom rephoppningskretsen ännu inte växt sig så stor blir det familjär stämning under mästerskapen.

- Det är verkligen kul att sitta därinne och höra hur alla heja på varandra, säger Nydermarks lagkamrat Kajsa Arwefjäll.