Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborg-Majornas Lina Strand tvingas lämna återbud till världscupen – IFK Göteborgs Elin Månsson ersätter. Bild: Audun Braastad
Göteborg-Majornas Lina Strand tvingas lämna återbud till världscupen – IFK Göteborgs Elin Månsson ersätter. Bild: Audun Braastad

VM-hjälten skadad – IFK-löparen ersätter

Helgens världscup-tävlingar i Schweiz kommer sakna en av Sveriges främsta orienterare. VM-hjälten från i somras, Lina Strand, har drabbats av en skada – och ersätts av en IFK-Göteborglöpare.

Det är foten som ställer till det för Lina Strand. 30-åringen fick allt att stämma i Norge-VM i somras – och slog till med silver i långdistans samt guld i stafetten. Men strax innan helgens världscuptävlingar tvingas hon alltså lämna återbud och resa hem från Schweiz för att undersöka sig på hemmaplan.

– Det känns tråkigt för jag var i bra form. Men det var ändå ett relativt enkelt beslut för jag vill inte ta några risker för framtiden, säger Strand i ett pressmeddelande.

"Stark reserv"

In kommer i stället en annan Göteborgs-löpare – nämligen IFK:s Elin Månsson.

– Så tråkigt för Lina som hade stora chanser att prestera riktigt bra här i Schweiz. Men bra att hon är klok och långsiktig. Bra också att vi har en så stark reserv i Elin Månsson som nu kan komma ner och springa. Hon är i fin form och det blir bra att hon får springa världscupen, säger förbundskapten Håkan Carlsson om ersättaren.

Medan suveränen Tove Alexandersson seglar mot en enkel totalseger på damsidan är det annars Gustav Bergman som skapar mest rubriker inom svensk orientering för tillfället. Han har satt sig i en bra position för att bli första svenske herrsegrare i världscupen sedan 1996.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.