Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Seglingsfesten i Marstrand blir i år en VM-final. Bild: Paul Wennerholm
Seglingsfesten i Marstrand blir i år en VM-final. Bild: Paul Wennerholm

VM-final avgörs på Marstrand

Seglingsfesten lockade 50 000 åskådare förra året – nu blir GKSS stortävlingen på Marstrand värd för VM-finalen i World Match Racing Tour.
– Det kommer krönas en världsmästare på Marstrand i sommar, säger Marcus Dunér, evenemangsdirektör.

Det var i slutet av förra året som det svenska ägarbolaget Aston Harald sålde rättigheterna till World Match Racing Tour, men den processen blev alltför långdragen, vilket gjorde att den avslutande finalen på säsongen aldrig blev av.

LÄS MER: Världstouren i match racing under försäljning – finalen ställs in

Nu har den nya tour-ägaren kommit överens med GKSS Match Cup Sweden om att göra den gångna säsongen lite längre och därför kommer VM-finalen arrangeras i samband med GKSS Match Cup Sweden. Tävlingen på Marstrand som lockar storpublik får därmed ett speciellt firande av sitt 25-årsjubileum som sker i sommar.

– Det här innebär att det kommer krönas en världsmästare på Marstrand i sommar, säger Marcus Dunér, event director för GKSS Match Cup Sweden i ett pressmeddelande.

Tolv besättningar har kvalificerat sig till finalen och däribland tre svenska. Team Nicklas Dackhammar och Essiq Racing är en av dem och det är också det teamet som toppar leaderboarden inför finalen.

– Det blir ett vinna eller försvinna-avgörande och då spelar det ingen roll att vi vann senast i Portugal och leder sammandraget. Vi måste prestera på topp för att vinna. Hemmaplan och det enorma publikstödet är en fördel för oss, säger Nicklas Dackhammar.

GKSS Match Cup Sweden arrangeras den 3-7 juli.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.