Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jerker Lysell tog VM-brons.

VM-brons till nöjd Lysell

Vaden höll och tiondelarna var på rätt sida. Jerker Lysell hade inte mycket att klaga på efter sprintloppet i orienterings-VM.

Skadeproblemen – framförallt en strulande vad – gjorde att Jerker Lysell var osäker på formen inför orienterings-VM i estniska Tartu.

Men 28-åringens tvivel visade sig vara obefogat.

"Tajtare än jag trodde"

Den regerande världsmästaren knep bronsmedaljen i lördagens sprintlopp, efter en dramatisk tiondelsstrid mot Matthias Kyburz. Lysell var till slut fem tiondelar snabbare än schweizaren. Kyburz landsman Daniel Hubmann tog guldet före fransmannen Frédéric Tranchand.

- Från början utropade de att det var klart, att Kyburz kämpade om fjärde eller femte plats. Sedan var det ju mycket tajtare än jag trodde. Då tänkte jag "shit, jag missar medalj", men så var han lite långsammare till slut, sade Lysell.

- Sedan sade de att han blivit diskad, men så var det inte heller. Men jag är trea nu, allt annat är historia.

Sprintdistansen avgjordes på Tartus gator och torg, på en utmanande bana med flera olika underlag. Ett lopp som passade Lysell mycket bra.

- Det var inte riktigt prickfritt, jag gjorde en liten groda. Men förutom den är jag nöjd. Det var en omväxlande och kul bana med rejäla backar. Vi snackar 45 procent lutning. På slutet var jag jävligt trött, sade han.

Springer stafett

Vaden som spökat under säsongen höll sig i schack och Lysell är nu uttagen till söndagens mixedsprintstafett. I laget ingår även Lina Strand, Jonas Leandersson och Helena Jansson.

- Det är tajt om platserna i Sverige. Det är verkligen en till medaljchans, sade Lysell.

I sprinten blev 2015 års världsmästare Jonas Leandersson femma. Martin Regborn slutade sjua och en trött Emil Svensk gick i mål på 16:e plats.