Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JOHANNA LUNDBERG
Bild: JOHANNA LUNDBERG

VM-brons till Frida Karlsson

Frida Karlsson tog brons i damernas tremil på skid-VM i Seefeld.
Framför henne vann en överlägsen Therese Johaug guld och Ingvild Flugstad Østberg silver.

Johaug drog upp ett rasande tempo och avgjorde loppet tidigt. Där bakom var det länge en liten klunga, med bland annat Frida Karlsson och Ebba Andersson, som körde om medaljerna.

Med runt en mil kvar att åka, i samband med ett skidbyte, drog även 19-åriga Karlsson ifrån det övriga fältet. Efter några kilometer kom Ingvild Flugstad Østberg i kapp och Karlsson fick sedan ge sig mot norskan i slutet.

– Jag var så trött alltså, men jag är jättestolt över att jag lyckas knipa bronset. Det känns hur bra som helst att kunna avsluta det här fantastiska mästerskapet på det här sättet. säger Karlsson i SVT.

Den 19-åriga debutanten, som en vecka före mästerskapet körde sin första världscup, kan summera sitt första VM med ett stafettguld, ett silver på 10 kilometer klassiskt och nu ett brons på tremilen.

"Kände mig riktigt bra"

För Johaug var guldet hennes tredje under VM.

– Min dröm när jag kom till Seefeld var att ta ett guld och nu har jag tre, och ett silver (i stafetten). Svårt att förstå. Jag kände mig riktigt bra i dag och ville gå fort från början. När jag fick en lucka kände jag att jag måste försöka och sedan körde jag så fort jag kunde hela vägen, säger norskan i segerintervjun.

Charlotte Kalla slutade femma och Ebba Andersson, som tappade mycket vid skidbytet, blev sexa.

Sveriges damer har tagit fem medaljer under skid-VM.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.