VM-brons till Carl Bengtström

Örgrytes Carl Bengtström kom till VM förkyld och tog ett sensationellt brons på 400 meter. 22-åringen följde upp semifinalskrällen från fredagen med sin första internationella seniormedalj – och svenskt rekord.
– Jag vet inte vad jag ska säga, säger Bengtström till C more.

ANNONS
|

Carl Bengtström från Örgryte imponerade stort i fredagens semifinal på 400 meter och tog sig till final med den bästa tiden av alla.

– Jag har höga förhoppningar i morgon, i en final kan allt hända, sa han efter semifinalen.

I finalen visade 22-åringen att de höga förväntningarna var realistiska. Bengtström skrällde ännu en gång och tog ett sensationellt VM-brons, hans första internationella seniormedalj.

– Det känns underbart. Jag är oerhört stolt över mig själv. Det här är någonting man drömt om. Att kunna vända min dåliga känsla jag hade när jag åkte hit känns oerhört skönt, säger han till C more.

ANNONS

Inför VM, som avgörs i Belgrad, var Bengtström förkyld.

– När jag åkte hit var jag riktigt deppig faktiskt. Jag gick upp mitt i natten och skulle flyga hit, jag var dålig i hela kroppen och mådde riktigt dåligt. Sen kom jag hit och det lugnade ner sig och jag lyckades tänka positivt. Jag har lite ont i halsen och allt möjligt men det går ändå.

Krossade sitt rekord

Förutom medaljen sprang Bengtström in på svenskt rekord, det lyder 45,33. Han sänkte sitt personliga rekord med en halv sekund. Det tidigare svenska rekordet hade Jimisola Laursen och det hade stått sig i 20 år.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är all heder till min coach Erik Olsson, vi gjorde det här tillsammans. Det är i de här tävlingarna man ska prestera och jag gör det. Vi har jobbat på bra för att stärka alla mina styrkor ännu mer så det är hård träning som ligger bakom det här, säger Bengtström som egentligen mest tränar på 400 meter häck.

– Man blir så tagen av det sätt han har hanterat hela det här mästerskap på. Han kommer hit med jättebra form men förkyld och osäker på om han skulle tävla och så tar han sig igenom lopp för lopp och låter det inte påverka honom. Han är fortfarande jätteung och det här är ju hans andragren egentligen, han är ju häcklöpare. Och så går han in och gör sådana här tider. Vilken uppvisning. Jag grät igår och jag har gråtit nu också, säger den svenska förbundskaptenen Kajsa Bergqvist till C more.

ANNONS

Guldet vanns av Jereem Richards, Trinidad och Tobago, med tiden 45 blankt. Silvret gick till amerikanen Trevor Bassitt, 45,05.

Bronset är Sveriges andra medalj under VM i Belgrad, den första säkrade Thobias Montler i längdhopp på fredagen.

LÄS MER:Kramer kroknade – missade pallplats

LÄS MER:VM-silver till Thobias Montler

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS