Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Vlahovic debuterade för Juventus – gjorde historiskt mål

Det tog 32 sekunder innan Dusan Vlahovic slog in sin första Champions League-boll för Juventus. Nyförvärvets mål gjorde inte bara att laget fick en kanonstart i matchen, utan kommer att skrivas in i historieböckerna.

Under tisdagskvällen gjorde Dusan Vlahovic sin debut i Champions League. Det var Villarreal som tog emot den italienska klubben på Estadio de la Ceramica i cupens åttondelsfinal.

Nyförvärvet köptes från Fiorentina i januari och fick en drömstart. Efter 32 sekunder gjorde han första målet i matchen – det snabbaste någonsin av en Champions League-debutant.

Slog över 20 år gammalt rekord

Rekordet låg tidigare på 37 sekunder, vilket Borussia Dortmund Andreas Möller gjorde i sin turneringsdebut 1995, det rapporterar bland annat SVT. Det över 25 år gamla rekordet är nu slaget.

– Vlahovic är en väldigt ung spelare och han gjorde mål i sin allra första Champions League-match, tänk vilken karriär han har framför sig, sa anfallspartnern Alvaro Morata om den 22-åriga spelaren, enligt Aftonbladet.

Det räckte däremot inte för att Juventus skulle ta hem matchen på tisdagskvällen, som slutade 1-1, efter att Dani Parejo slog in det kvitterande målet för Villarreal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.