Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linda Sällström lämnar Vittsjö. Arkivbild.

Vittsjö om Sällströms flytt: Det är skittufft

Damallsvenska Vittsjö tappar sin måldrottning Linda Sällström till Paris FC. Ett blytungt tapp för klubben som hade hoppats att hon skulle lämna efter säsongen. Att hitta en ersättare blir inte lätt.

Linda Sällström har efter en tids spekulationer skrivit på ett säsongslångt kontrakt med Paris FC, tidigare Juvisy, som kom fyra i franska ligan i år.

30-åringen har gjort succé i Vittsjö, som hon kom till inför säsongen 2015, och var med i toppen i skytteligan i fjol (15 mål) och i år med sju mål på elva matcher trots att laget kämpat i den nedre delen av tabellen.

"Jag vill tacka Vittsjö för de fantastiska 3,5 år jag haft i klubben. Jag kände att detta var en chans jag bara var tvungen att ta", säger Sällström till klubbens hemsida.

Vittsjö ligger tia i tabellen inför omstarten efter sommaruppehållet och sportchefen Erika Nilsson hymlar inte om att det är ett jättetapp för laget. Sällström hade en klausul i kontraktet som gjorde att flytten inte gick att hindra, även om Vittsjö hade föredragit att den skedde efter säsongen.

- Vi vill inte hindra en spelare från att göra karriär, men det är klart att det känns lite jobbigt med tanke på var vi ligger, säger sportchefen Erika Nilsson till TT.

TT: Hur ersätter man Sällström?

- Ja, det är ganska svårt. Rosengård jagar för fullt, Linköping jagar för fullt och vi jagar för fullt. Det är skittufft rent ut sagt. Vi har trådar ute, och bra spelare som ska provträna. Det är bara att jobba vidare, vi kan inte ge upp för att en spelare lämnar. Nu får andra spelare ta klivet upp.