Århus–Randers spelades inför tomma läktare men fansen var ändå på plats – via virtuella biljetter.
Århus–Randers spelades inför tomma läktare men fansen var ändå på plats – via virtuella biljetter. Bild: Henning Bagger

Virtuell publik när Mortensen räddade poäng

Ingen publik – men absolut med supportrarnas engagemang. När den danska fotbollsligan återstartade ramades matchen in av virtuella lösningar för att skapa en inbjudande atmosfär. Hur det gick? Århus fick 1–1 hemma mot Randers.

ANNONS

Drive in-anläggning i parken Tangkrogen var inte det enda sättet att se den danska ligans första match sedan coronaavbrottet i mars.

Fansens erbjöds även att vara på plats på arenan – fast digitalt.

Via liknande lösningar som videomöten kunde supportrarna köpa en biljett för att precis som i vanliga fall "sitta" intill sina kompisar.

Bilderna från den virtuella lösningen visades sedan på storbildsskärmar – fullt synliga för spelarna – och dessutom var arrangörens plan att ordna så att ljuden från fansen även hördes på arenan.

– Vi ska försöka få supportrarna att sjunga sina sånger samtidigt, så blir det en relevant ljudbild inne på stadion också, sade Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef för Århus, till Sydsvenskan inför matchen.

ANNONS

Matchen då? Simon Piesinger såg till att Randers tog ledningen i den 36:e minuten och det var först på tilläggstid som hemmalaget Århus lyckades kvitterade genom Patrick Mortensens 1–1-mål i 92:a minuten.

Nästa match i danska ligan spelas redan på fredagskvällen, då Silkeborg tar emot FC Nordsjælland.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS