Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Vinterstudion ställs in: "Såklart supertrist"

Det har blivit tradition för miljontals svenskar att bänka sig i TV-sofforna under helgerna för att följa Vinterstudion i SVT. Nu stoppas programmet dock på grund av coronaviruset.
– Det är såklart supertrist, men vi har haft 17 fantastiska vinterstudiohelger, säger programledaren Yvette Hermundstad.

Coronaviruset har spridit sig över hela världen och i dagsläget har mer än 4 700 personer omkommit och över 120 000 har smittats av viruset. Ett virus som har gjort att mängder av sporter har fått skjuta upp eller ställa in sina tävlingar och serier.

Nyligen valde NHL att skjuta upp hela sin säsong, något som även NBA och de flesta fotbollsligor runt om i värden har gjort – så som Premier League, Champions League och Europa League.

Fotbollen, hockeyn och basketen är dock långtifrån ensamma om att ställa in evenemang.

Inom vintersportens värld har skidskytteavslutningen i Holmenkollen, längdtävlingar och den alpina världscupfinalen ställts in.

Skulle blivit 17:e raka

Samtliga är evenemang som SVT skulle ha sänt och haft med i Vinterstudion som skulle ha sänts nästa helg. Men när evenemang efter evenemang ställts in kommer även beskedet att SVT ställer in Vinterstudion.

– Vi hade naturligtvis velat fullfölja säsongen men med händelseutvecklingen den senaste tiden känns det helt rätt av arrangörerna att ställa in tävlingarna nästa vecka. Därmed blir helgens Vinterstudion säsongens sista. Vi vill tacka alla som följt Vinterstudion denna säsong och hoppas att vi ses i november igen, säger Christoffer Braw, projektledare för Vinterstudion till SVT.

Den kommande helgen skulle bli 17:e raka helgen som Vinterstudion sänts. Men det blir alltså ingen sändning, något som inte direkt överraskar programledaren, Yvette Hermundstad.

– Eftersom jag har följt utvecklingen det senaste dygnet är jag inte förvånad, det här var väntat. Det är såklart supertrist, men vi har haft 17 fantastiska vinterstudiohelger. Tack alla engagerade och trogna tittare som alltid är med oss, säger hon.

Den här helgen sänds dock Vinterstudion.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.