Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mats Hummels och Renato Sanches skrev på för Bayern München inför säsongen. Arkivbild.

Vilt spenderande i Bundesliga

David behövde bara en enda sten för att döda Goliat. Dortmund jagar Bayern München – och får göra av med en miljard kulor för att ens nå Bundesligagiganten.

Pengarna flödar som aldrig förr i den tyska ligan. Ett nytt tv-avtal och stora försäljningar har gett de 18 klubbarna möjlighet att spendera otroliga summor på nyförvärv. Enligt tyska nyhetsbyrån DPA har det lagts omkring 4,2 miljarder kronor på nya spelare. En summa som krossar det tidigare rekordet, och då är augusti inte över ännu.

Mest skamlöst har Dortmund agerat. Ruhr-tyskarna sålde Mats Hummels, Ilkay Gündogan och Henrich Mchitarjan för 850 miljoner kronor och kontrade direkt med att spendera över miljarden på Mario Götze, André Schürrle, Marc Bartra, Raphaël Guerreiro, Sebastian Rode, Ousmane Dembélé... och listan bara fortsätter. Dortmund har spenderat mer pengar än självaste Bayern München den här sommaren.

Överraskande nog är det Dortmunds tränare Thomas Tuchel som är mest negativ till sommarens frikostighet.

- Marknaden är galen. Priserna har spårat och det är inte hälsosamt, då vi tappar relationen med folket som går på matcherna. Vi måste vara väldigt rädda om det. Om det bara handlar om ego, om pengar, så tappar vi det. Det här är folkets sport, säger 42-åringen enligt ESPN.

För Bayern ser det annorlunda ut. De har för vana att ta sina jättetrupper och jogga hem ligaskölden, men står inför en utmaning. Pep Guardiola har lämnat för England och på tränarbänken sitter Carlo Ancelotti. Dessutom har de spetsat truppen med tidigare nämnde Hummels och Portugals underbarn Renato Sanches, vilket lär räcka för att åtminstone hålla jagande Wolfsburg, Mönchengladbach och Schalke stången.

- Vi har ett fantastiskt lag och ska försöka vinna varje tävling vi är med i, säger Ancelotti självsäkert.