Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Villa missar SM-final

Så fort matchen kommit igång börjat var det roliga över för Villa i bandyns avgörande SM-semifinal. Sandviken var bäst från början till slut och vann med 7-2.

Svenska mästarlaget är klart för ännu en final. Villa kan bara glädja sig åt det nya publikrekordet. 5 329 personer kom till Sparbanken Lidköping Arena.

Lika mycket bragdartad som förra matchen var för Villa, lika svag var sista hemmamatchen. Sandvikens AIK tog befälet direkt och släppte det inte.

Villa satsade på punktmarkering av landslagsmannen Erik Säfström. Det hjälpte inte mycket. Visst begränsades Säfströms spel, men det lilla han gjorde, det var perfekt.

Det gällde inte minst uppläggen på hörnor. Sandviken dominerade den statistiken och fem sådana gav mål, oftast tack vare just Säfström.

En annan landslagsman, lagkaptenen Christoffer Edlund, hade stor del i att bortalaget kunde vända underläget 1-2. I matchens sista sekund gjorde han sitt fjärde mål med en straff.

Dessutom visade sig 17-årige Erik Pettersson vara en skarpskytt.

Villa kändes inte igen. Det var lamt från början. Daniel Andersson glimtade till, men var ensam. Och notoriske målskytten David Karlsson var inte den han brukar vara.

Tim Persson lyckades bäst av utespelarna och målvakten Martin Berggren hade ingen del i förlusten.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.