Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Villa-Lidköping slog ut krisande Vänersborg

Flerfrontskrig brukar inte ge framgång. Villa-Lidköping skickade ut ett Vänersborg plågat av interna strider ur bandyslutspelet.

ANNONS
|

Seriesegraren Villa-Lidköping är som första lag klart för SM-semifinal i bandy.

Det blev 3–0 i matcher mot Vänersborg efter 5–2 på måndagen. Johan Esplund gjorde två mål när hemmalaget gick från 2–2 till 5–2 i andra halvlek.

Storsatsande Vänersborg avslutade säsongen i kaos. Nikita Ivanov, en av lagets ryssar, stannade hemma från söndagens träning efter att ha bänkats i andra halvlek i den andra kvartsfinalen. Varken Ivanov eller Felix Pherson, som själv säger att han petats efter att ha nekat till en förlängning i klubben, spelade på måndagen.

"Vi i ledarstaben tar ut det lag vi tycker är bäst för att nå framgång. I dagsläget bedömer vi att Felix inte har presterat tillräckligt bra och att han för närvarande sprider oro i laget", sade huvudtränaren Magnus Nordin i ett pressmeddelande.

ANNONS

Bollnäs har vänt 0–1 till 2–1 i matcher mot Hammarby. Efter två bortasegrar såg den förre Hammarbyspelaren Patrik Nilsson – som gjorde tre mål i den andra kvartsfinalen – genom två nya mål till att hemmapubliken på Sävstaås fick jubla. Matchen slutade 3–2.

ANNONS