Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Han som huvudtränare för Heid mitt under säsongen – söndagens match kan bli Magnus Lindqvist sista i klubben. Bild: Bildbyrån
Han som huvudtränare för Heid mitt under säsongen – söndagens match kan bli Magnus Lindqvist sista i klubben. Bild: Bildbyrån

"Vill fira min sista match som huvudtränare"

Han tog över rollen som huvudtränare för Heid mitt under brinnande säsong. På söndag kan Magnus Lindqvist säkra klubbens SHE-kontrakt och göra sin sista match i rollen.

Två segrar och båda med åtta måls marginal. Heid har inte haft några problem med att skapa sig själv ett gyllene utgångsläge för att säkra sitt SHE-kontrakt till nästa säsong i matchserien mot Eslöv. På söndag spelas det tredje mötet mellan lagen i Heids hemmaborg. Då vill lagets huvudtränare se ödmjukhet hos sina spelare.

– I de två första matcherna har vi gjort jobbet över hela matchen och det är det som gjort att vi vunnit. Så ska vi fortsätta jobba, säger Magnus Lindqvist.

Vad är det största hotet mot er?

– Det är väl det som präglat Heid genom åren och det är ju att det är höga berg och djupa dalar. Eslöv är bra och nu handlar det om att vi ska knyta igen säcken för ger vi dem lite mer luft så har vi en ny match och en helt ny situation, säger Lindqvist.

LÄS MER: Det här visste du inte om spelarna i Heid

Det var i december som Magnus Lindqvist tog över som huvudtränare i Heid. Till nästa säsong är det profilen Christer "CK" Karlsson som kommer ha den rollen och Lindqvist blir istället assisterande och kommer ha ansvar över klubbens ungdomsutveckling.

– Det känns som en bra roll för mig i den sits jag är i nu med jobb och sådana saker. Sedan ska det bli kul att jobba med "CK" igen. Det var ett tag sedan sist.

Hur känns det att du kanske gör din sista match som huvudtränare på söndag?

– Vi ska stänga och jag vill fira min sista match som huvudtränare. Sedan får vi se om jag gör ett omtag om några år. Jag vill inte säga att jag varit i den rollen för sista gången, säger Magnus Lindqvist.

GP direktsänder söndagens kvalmatch med snart 14.50, avkast 15.00

LÄS MER: Se tredje kvalmatchen mellan Heid och Eslöv

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.