Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöf hoppas på en startplats i EM.

Vilka tar chansen inför EM?

Två vänskapslandskamper med läge att visa upp sig för förbundskapten Erik Hamrén. Två chanser att slåss för en startplats i EM.

Sveriges fotbollslandslag spelar i veckan två landskamper, mot Slovenien och Wales. För storstjärnor som Zlatan Ibrahimovic är det mest uppvärmning. För en spelare som mittbacken Victor Nilsson Lindelöf är det en möjlighet att cementera sin plats i startelvan.

- De är viktiga för mig. Matcherna ger mig en chans att kunna visa upp mig ännu mer och visa mina kvaliteter, säger han.

TT: Hur nära känner du att du är att starta i EM?

- Jag känner mig i väldigt bra form och har bra självförtroende. Det är något jag ska bygga vidare på här.

Hiljemark som högerytter?

Centrala mittfältaren Oscar Hiljemark fick hoppa in som kantspringare i playoff-matchen borta mot Danmark och högerflanken är inget han hade tackat nej till i EM.

- Det är ingenting vi har pratat om så, men Erik och resten av ledarstaben vet att jag står till förfogande. Jag är här för att bidra med mina kvaliteter till det yttersta, och om det innebär att spela på någon annan position än centralt innermittfält, så absolut.

TT: Vad är viktigast att visa upp?

- Att komma in i rytmen. Jag är uttagen för att Erik vet vad jag går för, så att springa runt och tänka på att jag ska visa upp något gör jag inte. Det gäller bara att komma in i gamet och det gäller bara att fokusera som inför en vanlig match.

Zengin inte oroad

Till skillnad från framtidslöften som Oscar Hiljemark, 23, och Victor Nilsson Lindelöf, 21, kommer vänsteryttern Erkan Zengin att fylla 31 år i sommar och det stundande mästerskapet kan bli hans sista. Trots det är han inte oroad över att, som det ser ut, ha tappat sin startplats till Emil Forsberg, 24.

- De här matcherna är viktiga, men det är som lag vi måste komma igång. För laget är det viktigt, inte för mig. Spelar jag från start i EM är det plus, hoppar jag in så gör jag det ännu bättre, konstaterar Zengin.