Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De är ganska duktiga på att ta hand om sig själva. Vi ska till ett VM och jag är inte speciellt bekymrad över att de inte skulle sköta sig, säger förbundskapten Janne Andersson.

Vila ska göra landslaget laddade till tusen

Uppladdningen i Stockholm och Båstad är avklarad. Två tuffa träningsmatcher spelade. Nu följer två dagars vila innan landslaget på tisdag reser till Ryssland. Sedan börjar allvaret.

Förberedelserna inför VM är avslutade. Nu ger landslagsledningen spelarna ledigt i två dagar. Var och en reser till sitt innan återsamlingen på Arlanda på tisdag förmiddag. 11.15 lyfter det chartrade planet för en drygt tre timmar lång flygresa mot Gelendzjik och den svenska basen under VM.

Några speciella förhållningsorder har inte spelarna fått från Janne Andersson.

- De är ganska duktiga på att ta hand om sig själva. Vi ska till ett VM och jag är inte speciellt bekymrad över att de inte skulle sköta sig, säger förbundskaptenen.

Hem till frun

Och spelarna har alla nästan samma svar på frågan vad de ska göra under ledigheten.

- Hem till Helsingborg för att ta det lugnt. Sen dyker jag väl upp på Olympia för att kolla Helsingborg (mot Degerfors), säger Andreas Granqvist.

- Jag åker hem till Sundvall och är med min fru, säger Emil Forsberg.

- Jag ska hem till Västerås och bara ta det lugnt. Lite rehab kanske, säger Victor Nilsson Lindelöf.

- Jag är här i Göteborg några dagar. Tänker njuta ute på sommarstället med familjen, säger Gustav Svensson.

- Familjen är här nu. Så vad vi gör är upp till barnen och frun, säger Mikael Lustig.

Kommer heltaggande

Tanken är att två dagars ledighet ska ge både kroppen och själen vila och rekreation. Och ladda batterierna inför det som komma skall. När de återsamlas på Arlanda på tisdag förmiddag så är det fullt fokus på VM.

- Jag är övertygad om att de kommer heltaggande, säger Janne Andersson.

Efter ankomsten till Grand hotell i Gelendzjik, bara några hundra meter från stranden till Svarta havet, sätter programmet igång direkt. Träning på eftermiddag och möte med pressen. Och sedan rullar det på fram till VM-premiären mot Sydkorea den 18 juni i Nizjnij Novgorod.