Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktor Fasth hann knappt byta om efter flygresan innan han och Tre Kronor inledde sitt första träningspass i Sydkorea.

Viktor Fasth: "Skönt att komma hit"

Direkt från flygplatsen till ishallen. Tre Kronor ödslade ingen tid i Sydkorea.

Det var snabba ryck för Tre Kronor. OS-truppen landade något senare än planerat på flygplatsen i Incheon, och efter att ha ordnat OS-ackrediteringar samt samlat in allt bagage var det tanken att laget skulle till hotellet för att snabbt kasta in väskorna på rummen och få i sig lite frukost.

Så blev det inte.

De första aktiviteterna tog alldeles för lång tid, och bussens destination blev i stället Seonhak-hallen.

"Tömma kroppen"

Men för spelarna – som hann äta en kryddstark lunch alldeles före träningen – spelade planeringsmissen ingen större roll.

- Det var skönt att köra resan ur benen, tömma kroppen lite efter att ha suttit still på ett plan i x antal timmar. Det var skönt att få komma hit och röra på sig lite, säger målvakten Viktor Fasth och var redan inställd på att ta kampen med tidsomställningen på åtta plustimmar.

- Ja, nu gäller det bara att hålla sig vaken. Vi får försöka så gott det går, om vi krigar på fram till eftermiddagen i alla fall så ska vi nog kunna vända på det.

- Men det tar alltid några dagar innan man kommer in i det och kroppen har acklimatiserat sig. Men det är ju samma för alla lag, så det är inget är lägga någon större energi på.

Förbundskapten Rikard Grönborg:

- Jag tycker det var positivt att vi fick träna. Vi visste inte hur lång tid det skulle ta innan vi fick bagarna, och för damkronorna hade det visst tagit jättelång tid. Så vi trodde inte helt ut på att vi skulle få träna, men det var bra att grabbarna fick svettas ut resan och även hålla sig vakna lite längre för att komma in tidszonen, säger han.

Stannar i Incheon

Tre Kronor har ytterligare fyra lägerdagar i Incheon, och det är först på måndag och efter genrepet mot Kanada som förbundskapten Rikard Grönborg & Co reser till OS-byn Gangneung.

Tiden i Seouls förort kommer – vid sidan av att anpassa dygnsrytmen – handla om att hitta rätt i lagbygget.

- Vi fortsätter med sakerna som vi har börjat med. Vi pratar om röda tråden och sådana saker, men de flesta spelarna har varit med förut med de olika landslagen och vet lite vad vi vill göra, säger Grönborg.

- Det viktigaste för oss är att framför allt hitta kedjekombinationer, kemin mellan backpar, vem som ska vara "starter" bland målisarna och sådana där saker.