Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alex DeBrincat, Brendan Perlini och Dylan Strome firar Chicagos sista mål i matchen mot Toronto.

Viktig seger för jagande Chicago

När Toronto tog emot Chicago i NHL-ishockeyn blev det en match med två ansikten. När röken lagt sig stod Chicago som segrare med 5–4.

Chicago inledde strålande offensivt och hade 4–0 innan den första perioden var över. Hemmapubliken buade ut sina idoler, som gjorde en blek insats. Det skadedrabbade laget – Kasperi Kapanen tvingades avstå i sviterna av en hjärnskakning och blev den senaste i raden av Toronto-spelare på skadelistan – missade flera passningar och tappade pucken titt som tätt.

Lagets danske målvakt Frederik Andersen plockades av isen till andra perioden, men i stället för en reducering kunde Chicago utöka ledningen till 5–0. Först då vaknade Toronto, och med halvannan minut kvar av perioden gjorde Andreas Johnsson viktiga 1–5.

I tredje perioden låg hemmalaget på för ytterligare reduceringar, och de trillade in en efter en. Publikens burop förbyttes i påeldande rop och när inbytte målvakten Garret Sparks plockades ut prickade John Tavares in 4–5 i det numerära överläget. Men närmare än så kom inte Toronto.

- Vi kan vara glada över första och andra perioden, men inte riktigt över tredje, säger Chicago-tränaren Jeremy Colliton till journalister efter matchen.

- Vi släppte lite för många chanser, men fick med oss två poäng och det är det viktigaste.

Trots förlusten har Toronto fortfarande ett grepp om en plats i Stanley Cup-slutspelet. Det har däremot inte Chicago, som är ett av fyra lag som jagar Dallas och Arizona, som nu har wildcard-platserna i Western conference.

Om Chicago ska nå slutspel bör den fyra matcher långa segersviten antagligen även sträcka sig över de kommande matcherna mot Colorado och Arizona.

- Vi är med i jakten så vi måste gå vidare och kämpa på, säger Chicagos Brendan Perlini.