Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Vialli har besegrat cancern: "Har haft tur"

Gianluca Vialli, 55, var med och tog VM-brons med Italien 1990. Nu har han italienske fotbollslegendaren besegrat cancern efter 17 månader.
– Att se håret växa och att inte behöva måla ögonbryn med en penna längre. Med det i åtanke så känner att jag har haft mer tur jämfört med andra, säger han till La Repubblica.

Han slog igenom i Cremonese, flyttade vidare till Sampdoria innan Juventus öppnade plånboken. Men efter fyra säsonger i Juventus ville Gianluca Vialli testa något nytt och flyttade vidare till England och Chelsea där han snabbt blev en stor profil.

Han blev till och med spelande tränare under en period.

Efter karriären har han fått gå en annan kamp än de han utkämpade på fotbollsplanen. För under de senaste 17 månaderna har han kämpat för att besegra cancern.

LÄS MER: Sex blåvita profiler du aldrig hört talas om

Den italienske fotbollslegendaren hade drabbats av bukspottkörtelcancer och har gått många och långa behandlingar för att försöka besegra sjukdomen. Efter 17 månader har han nu vunnit kampen.

– Att se håret växa och att inte behöva måla ögonbryn med en penna längre. Med det i åtanke så känner att jag har haft mer tur jämfört med andra, säger han till La Repubblica.

LÄS MER: Efter fyra nobbar – tackade Anders Svensson ja: "Det är vansinnigt roligt"

Ganska precis när coronaviruset nådde Italien och snabbt fick stor spridning besegrade han sin cancer. Nu lider den nu 55-årige, Gianluca Vialli, med sina landsmän som åkt på viruset och fått se familjer splittras.

– Jag tänker på dem som hamnar på sjukhus och tvingas dö i ensamhet, deras släktingar får inte komma nära dem med risk för smitta, begravningar kan inte hållas. Det är fruktansvärt, säger han i La Repubblica.

Hyllar Greta Thungberg

Vialli hittar dock ett par positiva saker. Att miljön verkar ha börjat återhämta sig under coronakrisen och att det nu går att höra "fågelsång i storstaden".

– Vi kan se röken skingra sig, även efter att några valde att håna den fantastiska unga flickan, Greta Thunberg Det kommer vara fantastiskt när fotbollen och idrotten kommer tillbaka. Känslor och minnen kommer att hjälpa oss att leva våra liv fullt ut igen, säger han.

LÄS MER: Göteborgsidrottarna berättar: Så påverkas vi av coronakrisen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.