Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: BILDBYRÅN/GP

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Vi vet att det behövs hjälp"

Göteborgs stadsmission hjälper varje år utsatt människor till en god jul.
Fler och fler idrottsföreningar vill nu vara med i det arbetet.
– Vi vet att det behövs hjälp, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson.

Julen närmar sig och initiativ till att hjälpa fler människor till en god jul tas bland annat i samarbete med Göteborgs stadsmission. De märker att fler och fler idrottsföreningar väljer att, inför julen, stödja Stadsmissionens arbete.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Blir det för stora skillnader i vår stad är det ingen som gynnas av det och idrotten är fina kanaler för de gör så mycket bra så det är jättekul att de engagerar sig lite extra, säger Anette Tingets, eventansvarig på Göteborgs stadsmission.

– De sista åren har de fått upp ögonen och vill vara med och hjälpa till.

Bland annat kommer Frölunda samla in julklappar i samband med hemmamatchen mot Brynäs i slutet av november. Häcken har uppmanat sina supportrar att bidra till Stadsmissionens arbete och Sävehof kommer samla in julklappar, samt bjuda personer in som inte annars har möjlighet att gå på handboll.

– I samband med matchen mot Guif (28 november) kommer vi arrangera en bussresa från centrala stan för behövande och sådana som säker hjälp via Stadsmissionen. De kommer få se en match och ta på sig lite supporterkläder och få en upplevelse, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson och fortsätter:

– Det blir också startskottet på vår insamling av julklappar till Stadsmissionen. Det kommer upp en stor julgran i Partille arena varje år och det är roligt om den fylls med gåvor i stället med något annat.

"Lätt att hjälpa till"

Att fler idrottsföreningar tar initiativ till förmån för Stadsmissionens arbete menar Anette Tingets beror på att fler och fler ser att det inte behöver vara så svårt att hjälpa till.

– Jag tror att de har kommit på att det är ganska lätt att hjälpa till och att det ger mycket positivt att göra det.

För fjärde året i rad anordnar Stadsmissionen "julklappsvagnen" där de en lördag i december åker med en spårvagn till olika hållplatser och samlar in julklappar till de som annars inte får några paket vid jul. På vagnen finns ett gäng idrottsprofiler, bland annat Stefan Albrechtson för Sävehof som arbetat med Stadsmissionen i flera år.

– Vi som förening är ett enda stort projekt egentligen som håller på med handboll och kan vi då få in lite andra perspektiv berikar det nog föreningen. Vi vet att det behövs hjälp och kan vi som på något sätt har det bra ha en utsträckt hand så hoppas jag att det ska uppskattas, säger Albrechtson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.