Washingtons T J Oshie, Tampa Bays Anton Strålman och Brayden Point, som satte det avgörande målet i förlängningen.
Washingtons T J Oshie, Tampa Bays Anton Strålman och Brayden Point, som satte det avgörande målet i förlängningen.

"Vi slutade fungera som ett lag"

Washingtons Nicklas Bäckström fick ihop tre egna poäng under matchen mot Tampa Bay i NHL-ishockeyn, men det räckte inte till vinst. Tampa Bay vann med 4–3. – Vi slutade fungera som ett lag efter att vi spelat bra i första och början av andra perioden, säger Bäckström på NHL:s sajt.

ANNONS

Nicklas Bäckström inledde målgörandet i matchen med drygt tre minuter kvar av första perioden, och kunde en och en halv minut senare leverera en målgivande passning till TJ Oshie.

Oshie noterades för assist till Bäckströms mål och Bäckström var inblandad även i Oshies andra mål, som kom i mitten av andra perioden. Vid det laget var ställningen 3–1 till Washington.

Ovetjkin mållös

– Vi slutade fungera som ett lag efter att vi spelat bra i första och början av andra perioden. De är ju ett bra lag, man måste spela sitt bästa mot dem, man kan inte låta dem ta plats där ute, då gör de mål, säger Bäckström efter matchen på NHL:s sajt.

ANNONS

TJ Oshie säger att det är farligt att slappna av för mycket när man har ledningen.

– Man tycker att det är bra att hålla tillbaka och inte ge dem något, men när ett lag är snabbt och dynamiskt ger det dem för mycket tid och plats.

Tampa Bays Anton Strålman noterades för assist till lagets 3–3-mål som gjordes av Nikita Kutjerov. Målet tog matchen till förlängning, där Brayden Point fastställde slutresultatet. Washingtons forward Alexander Ovetjkin gjorde inga mål efter att ha inlett säsongen med hat trick två matcher i rad.

Förlust för Forsberg trots storspel

Även matchen mellan Toronto och Chicago gick till förlängning. Toronto tog hem segern med 4–3 efter ett mål av Auston Matthews bakom den svenske målvakten Anton Forsberg, som räddade 39 av 43 skott på mål i sin premiärmatch för Chicago.

Matchen mellan Winnipeg och Edmonton slutade 5–2, där danske Nikolaj Ehlers gjorde tre mål för Winnipeg.

ANNONS