Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: NICKLAS ELMRIN
Bild: NICKLAS ELMRIN

"Vi ska vara besvikna och förbannade"

Örgryte föll i bortamötet med Västerås – och Thomas Askebrand är kritisk mot insatsen.
– Det är väl en av de sämre matcherna i år, säger tränaren.

Det var en chans till revansch – och en chans att bygga ut den där omhuldade poängsviten på åtta matcher. Men inget stämde för Örgryte när man för andra gången denna säsong föll med 0–2 mot Västerås.

– Det saknades rätt mycket i dag. VI är inte där i kampen och laget blir långt. De får rätt bra utdelning på de här långa spelen, men vi måste göra det bättre, konstaterar tränare Askebrand och fortsätter:

– Det är väl en av de sämre matcherna i år.

Det fanns ljuspunkter. I första halvlek bjöd det rödblå anfallet på ett par fina kombinationer – vilket sånär satte anfallarna i frilägen. Men de sista marginalerna fanns inte på Öis sida.

– Men i andra halvlek är vi inte där, utan det känns mest som att vi blir frustrerade och springer en och en istället för att göra det tillsammans, säger Thomas Askebrand.

LÄS MER: Västerås bröt Örgrytes svit på nytt

"Kommer krävas något helt annat"

Inte blev det bättre när tränar-teamet försökte få till en förändring genom ett dubbelbyte – bara för att se fjolårs-Öisaren Emil Skogh döda matchen minuten därpå.

– Ja, vi försökte byta lite taktik men så åkte vi på 2–0-målet precis i samband med det, säger tränaren om den matchavgörande sekvensen.

Kommande lördag väntar nya serieledarna Mjällby i ett toppmöte på Ullevi. Thomas Askebrand är tydlig med att en insats som den mot Västerås inte kommer räcka då.

– Vi ska vara besvikna och förbannade nu, och sedan blicka framåt mot Mjällby. Då möter vi serieledarna så då kommer det krävas något helt annat än i dag.

LÄS MER: "Det talas om bogey teams – Örgryte verkar ha hittat sitt"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.