Ungerskt jubel. Patrik Vass i MTK Hungaria FC höjer Gothia-bucklan efter finalsegern i 14-årsklassen mot ACBB Paris.
Ungerskt jubel. Patrik Vass i MTK Hungaria FC höjer Gothia-bucklan efter finalsegern i 14-årsklassen mot ACBB Paris.

"Vi ska fira med fest i kväll"

ANNONS

Han är huvudet kortare än alla andra och mycket smalare, men när det kommer till tekniken dominerar han matchen i sina nästan självlysande neongröna skor. Efteråt utses han till lagets viktigaste spelare och det är nog inte många på läktaren som inte unnar honom det.

- Jag är jättelycklig, säger Patrik Vass och ler med hela ansiktet när han har fått ta emot guldmedaljen och hålla upp Gothia-bucklan på scenen inför fotograferna.

Turneringsseger tog de till Göteborg

1-0 blir slutresultat i finalen mot franska ABCC Paris och ungrarna vinner matchen på sin teknik. De vann Meet the world-turneringen i Ungern och därmed en biljett till Gothia-cup. Väl här lyckades de ta sig hela vägen till final. De vann gruppen före den brasilianska favoritklubben Peqeninos do Jockey och i kvartsfinalen slog de ut Pequeninos landsmän i välkända Botafogo.

ANNONS

Finalen blev en jämn match, men Hungaria stod för de farligaste chanserna. I början av andra halvlek spelades Patrik Vass fri och placerar bollen säkert innanför målvaktens högra stolpe. Hela laget springer ut på löparbanorna efter målet och tackar publiken, som står under tak efter ett plötsligt skyfall som håller i sig hela matchen och, om möjligt, försämrar Ullevis redan dåliga gräs ytterligare.

- Det är fantastiskt att få göra mål på den här arenan, säger Patrik Vass och tittar menande upp mot publiken.

Firade med guldbuss genom stan

Fransmännen får en riktigt farlig chans med tio minuter kvar av matchen, då Hungarias försvar lyckas nicka undan ett skott på mållinjen. Annars är det mycket spel på mittfältet och Hungarias ledning är aldrig hotad.

- Jag spelar i ett jättebra lag, säger Patrik Vass för att förklara sin fina insats.

Efter matchen blir det den klassiska färden med guldbussen genom Göteborg och sedan ska killarna vila upp sig lite efter de senaste dagarnas tuffa slutspelsschema. Men hela laget är överens om att kvällen inte slutar där.

- Vi ska fira med fest ikväll! skriker de innan bussen lämnar Ullevi.

ANNONS