Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Även om vi är mediepartners så är det självklart att vi också granskar Göteborgsvarvet och dess organisation", skriver GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Christofer Ahlqvist: Vi sänder och granskar för läsarnas bästa

Direktsändning, rapportering och granskning. Så gör vi för att ge våra läsare den bästa bevakningen av Göteborgsvarvet.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

”GP är en institution! Jag kan inte tänka mig ett Göteborg utan er”. Citatet är taget ur en nyligen genomförd kundinsiktsstudie där läsare fick svara på frågor om Göteborgs-Posten. Givetvis blir man stolt över ett sådant erkännande, att vi är så pass viktiga för våra läsare att de inte kan se ett Göteborg utan GP. Jag skulle kunna tänka mig att några av Göteborgsvarvets lojala ”kunder” hade kunnat svara något liknande gällande dagens 21 kilometer långa tävlingslopp. De har på 40 år byggt upp en enorm kredibilitet vilket har gjort dem till ett av världens största långlopp och den kanske största folkfesten i Göteborg.

Göteborgs-Posten och Göteborgsvarvet är två av stadens starkaste varumärken och det är därför väldigt glädjande att vi för andra året i rad är mediepartners och exklusivt sänder hela loppet på gp.se.

Att bära epitetet ”institution” innebär också ansvar och att man hanterar det med ödmjukhet.

Att bära epitetet ”institution” innebär också ansvar och att man hanterar det med ödmjukhet. Ett förtroende byggs upp under lång tid med hjälp av kontinuitet och trovärdighet i agerandet men det kan också snabbt raseras om man slarvar.

Så länge Varvet fortsätter att bygga en sådan god stämning och logistik kring sitt jättearrangemang kommer de behålla sin ställning som en av de största folkfesterna i Sverige. Själv sprang jag mitt första Göteborgsvarv förra året och jag kan verkligen skriva under på att stämning och publik lyfter dig och ger dig den extra injektion som krävs för att fortsätta när det går som trögast.

Även om vi är mediepartners så är det självklart att vi också granskar Göteborgsvarvet och dess organisation.

För oss på GP handlar det om att fortsätta att göra kvalitativ, oberoende och granskande journalistik i alla lägen. Även om vi är mediepartners så är det självklart att vi också granskar Göteborgsvarvet och dess organisation, något vi också gjort under det senaste året. Och skulle något allvarligt eller något som påverkar många löpare hända i dag kan ni vara säkra på att vi kommer att rapportera om det också.

LÄS MER: Se Göteborgsvarvet 2019 – GP sänder hela löparfesten

Men givetvis hoppas vi att dagen blir fantastisk och att både publiken längs banan och alla tittare på gp.se fullt ut får njuta av dagens folkfest. För er som väljer att följa Varvet på gp.se från soffan eller som ”second screen” längs banan så har Göteborgs-Posten redaktörer, sändningsproducenter, programledare, reportrar, fotografer, klippare och webbredaktörer igång från tidig morgon till sen kväll för att göra känslan och rapporteringen så bra som möjligt. Vi kommer givetvis att följa både eliten och motionärerna men också göra det bästa för att hitta den stämning runt banan som gör det här loppet unikt.

Själv ska jag både stå i publiken, se vår sändning, vara med i sändning och springa loppet. Målsättningen: Att vi gör en så pass bra sändning och rapportering som våra läsare kan kräva av institutionen Göteborgs-Posten. Samt att jag springer snabbare än 1.50.

LÄS MER: Se dig själv gå i mål i Göteborgsvarvet