Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Vi måste börja träna mer anfallsspel"

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck veckar pannan och låter lite bekymrad. - Nu måste vi börja träna mer anfallsspel, säger han.
0-2 mot USA. 0-0 mot Turkiet. 0-1 mot Brasilien. 1-0 mot Slovenien. Och 0-1 mot Ukraina. Det har inte gått särskilt bra när Sverige har tränat tvåmålsspel mot utländskt motstånd det här året. Det har bara blivit ett ynka mål framåt.
- Det är inte bra. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Men nu kommer vi att gå in i en fas där anfallsspelet blir mer prioriterat på träningarna, säger Lars Lagerbäck.
Och Zlatan har inte gjort mål i landslaget sedan hösten 2005. Är inte det illavarslande?
- Äh, det är just nu hela laget som inte gör mål, ingen enskild spelare. Sedan ska man kanske se till hur mycket speltid Zlatan har haft också.
Vad fick du svar i matchen mot Ukraina?
- Inte många positiva. Det var ingen bra match och flera spelare underpresterade. Vi gjorde för många individuella misstag och vi hade alldeles för dålig rörelse. Försvarsmässigt sett var första halvleken i stora drag okej. Men sedan tappade vi alldeles för mycket boll i felaktiga lägen, svarar Lagerbäck och fortsätter:
- Vi måste höja oss ett snäpp, både i själva spelet och i avslutningsfasen. Vi var sårbara när de körde sina snabba omställningar och det här var en sådan match som vi måste ta till oss och lära oss av.
Inget utropstecken?
- Zlatan var bra. Samarbetet med Henke var jättebra stundtals. Olof Mellberg skötte sig bra. Det är väl utropstecknen. Det var ingen bra match och det var massor av tekniska misstag.
Tobias Linderoth, då?
- Han … var väl okej i dag, men han har en bit kvar.
Sverige hade ett par bra chanser. Zlatan Ibrahimovic hade bästa möjligheten, ett direktskott efter prick en halvtimme som med lite flyt hade kunnat gå in.
Men matchen enda mål kom i 82:a minuten. Skottet från Sergej Nazarenko var hårt - men gick rätt i målet.
- Ukraina hade samlat ihop till det. De fick skapa lite för många chanser, säger Lagerbäck.
Förbundskaptenen nämner dock inte med ett ord Sebastian Larssons fina första halvlek.
- Jag är rätt nöjd. Detta var ett steg framåt för mig. Jag kom med mycket i offensiven. Det var bestämt på förhand att jag bara skulle köra 45 minuter, men om jag har kommit närmare en startelva får du fråga Lagerbäck om, säger Larsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.