" Vi kom inte upp i nivå"

I Alingsås omklädningsrum var det deppigt och tungt efter säsongens första förlust. - Vi kommer inte upp i nivå i den här matchen, summerar Tobias Sandberg.

ANNONS
|

Alingsås har poängmässigt gått som tåget och hade full pott efter de fyra första matcherna.

Men mot rivalen RIK tog det stopp i Lisebergshallen på måndagskvällen.

Första halvleken var jämn (15-15) men i den senare delen av den andra halvleken spelade RIK stundtals ut SM-finalisten från i våras.

- Någonstans där i slutet gick luften ur oss helt, det kändes som om vi blev stillastående och saknade fart, säger den 19-årige vänsternian.

Inget tålamod

Han har haft en fin start på säsongen och gjorde en strålande insats i förra matchen då Alingsås slog Sävehof hemma med uddamålet.

I Lisebergshallen var det tyngre trots ett rejält publikstöd av Alingsåssupportrarna Blåljus.

ANNONS

- RIK är svårt att möta, försvarsspelet i dag var bra och svårforcerat. Dessutom tycker jag att vi hade alldeles för dåligt tålamod i anfallet.

Kan du utveckla?

- Vi slarvade, vårdade inte bollen och tog alldeles för många skitavslut. Sådant straffar sig direkt mot ett lag som RIK, då kontrar de direkt, säger han.

Fanns det någon underskattning tror du?

- Det är alltid risken när det går bra. Men knappast i det i det här fallet, vi vet hur tungt RIK är att möta, säger han och fortsätter:

- Dessutom fick vi rejält med stryk mot dem under försäsongen, så någon underskattning tror jag definitivt inte att det handlar om, säger han.

Mycket slarv

Tobias Sandberg gjorde fyra mål i matchen och om sin egen insats på planen säger han

- Den var väl okej – men inte mer. Överlag tycker jag inte att vi kom upp i den nivå som vi har normalt har. Det var mycket slarv från flera av oss, som helhet underpresterade vi. Samtidigt ska RIK har beröm – de spelade bra, säger han.

Förlusten var AKH:s första för säsongen.

-Det är klart att det är surt, man vet ju att en dipp kommer förr eller senare, kanske lika bra att den kom nu. Nu får vi tag i det här och rätta till bristerna till nästa match då vi har Guif hemma, en nog så tuff uppgift, säger Tobias Sandberg.

ANNONS

ANNONS