Zakarias Tallroth, sportchef och pressansvarig för Svenska brottningsförbundet. Arkivbild.
Zakarias Tallroth, sportchef och pressansvarig för Svenska brottningsförbundet. Arkivbild. Bild: Marcus Ericsson/TT

"Vi har satt in alla resurser"

Jenny Franssons A-prov visade spår av en förbjuden anabol steroid. Ett besked som Svenska brottningsförbundet tar på största allvar.
– Vi har satt in alla resurser vi har för få grepp om situationen, säger sportchefen och pressansvarige Zakarias Tallroth.

ANNONS
|

Brottaren testades den 9 januari. Svaret på A-provet kom i slutet av förra veckan: Dopningstestet visade spår av den anabola steroiden metyltestosteron.

I väntan på att B-provet ska analyseras tas Jenny Fransson ur den svenska OS-truppen till Tokyo och stryks helt från EM i Rom nästa vecka.

"Hon tog det oerhört hårt"

– Hon tog det oerhört hårt, självklart. Det går inte att se det på något annat sätt, säger Svenska brottningsförbundets sportchef och pressansvarige Zakarias Tallroth.

– Vi vet att Jenny har ansökt om att få B-provet analyserat. Det är det första steget.

När tror ni det blir klart?

– Det är inte vi som styr det. Men Jenny har ansökt om att få det gjort så fort som möjligt. Sedan exakt när det är klart, det vet i alla fall inte vi.

ANNONS

Hur har hon fått sig ämnet?

– Hon säger att hon inte har någon aning, säger Tallroth.

– Det vi vet, utifrån att det är en väldigt lite mängd, är att det något som man i sådana fall har fått i sig ganska kort inpå testet. Det finns en stor sannolikhet att hon har fått i sig det inom fem dagar, om man ska utgå från den mängden som testet påvisade.

"Förstår allvaret"

Zakarias Tallroth säger att förbundet tar dopningstestet på "största allvar" och att de har "satt in alla resurser de har".

– Vi förstår allvaret. Vi jobbar alltid proaktivt mot dopning och vi tar detta på största allvar. Det är också utgångspunkten, säger han.

– Just nu försöker vi bara göra det bäst för Jenny, av den här situationen. Hon genomgår en tuff prövning i livet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS