"Vi har helt enkelt nått vårt max"

ANNONS
|

- Intresset är stort – så stort att vi tvingas säga nej till klubbar som vill vara med. Vanligtvis brukar cuper av den här typen spelas i flera olika hallar, men vi har valt att ha alla matcher på ett och samma ställe, i Gothia Arena i Västra Frölunda. Vi har helt enkelt nått vårt max. säger cupgeneralen Thorbjörn Jonsson och fortsätter:

-Vi har märkt att det blir trevligare och bättre stämning om alla spelar i samma hall. Spelarna engagerar sig i varandras matcher och inte minst knyts nya kontakter när alla är samlade, både bland spelare och ledare, säger han.

ANNONS

Det unika med cupen är att bara tjejlag välkomnas.

- Vår erfarenhet från mixade turneringar är att tjejerna trycks tillbaka – pojkarna tar helt enkelt för mycket plats. Det här är flickornas helg där de och deras spel står i fokus, säger Thorbjörn Jonsson.

Han säger vidare spelarnas ålder, 12-15 år, är känslig av flera skäl.

-Dels händer mycket med de själva, dels händer mycket runt omkring. Vi vet också att det är i den här åldern som många av tjejerna börjar fundera på om de ska fortsätta med sin sport eller inte. Turneringen är ett sätt att ge uppmärksamhet och inspiration, inte minst till de som har funderingar på att sluta, säger han.

Kan tjejsatsningen vara något för andra idrotter?

- Absolut, en cuphelg som bara är till för flickor, det tror jag definitivt på., säger han.

Cupen drivs av föräldraföreningen inom Högsbo Basket och arrangeras för tredje året.

-Sportsligt har vi en bra bredd – men också en väldigt fin topp. De här klubbarna ligger långt framme och bland spelarna är det många av morgondagens stjärnor som vi kommer att se, säger Thorbjörn Jonsson.

ANNONS