Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

"Vi har fått uppleva allt som naturen har att erbjuda"

Glada besökare, nöjda seglare och framför allt – spektakulär segling. Årets matchracingseglingar är över för den här gången och Robert Magnusson, arrangör, sammanfattar veckan som en succé.

Årets Marstrandsvecka inleddes med dåligt väder och hårda vindar, något som gjorde att starterna försenades under måndagen. Väderförhållandena har varit högst oberäkneliga under hela veckan och få sportevenemang är så väderberoende som Match racing cup. 

–Vi har fått uppleva allt som naturen har att erbjuda under den här veckan, säger Robert Magnusson.

– Men det var som att moder natur till sist var på vår sida. Under finalen ökade vinden och mot slutet sprack himlen upp och solen tittade fram, det hade inte kunnat komma lägligare, fortsätter han nöjt.

Finaldagen är veckans givna höjdpunkt och stämningen i publiken trappades upp av att få se ett nytt stormöte mellan förra årets rivaler.

– Canfield och hans team var riktigt revanschsugna. Både han och Robertson är riktiga champions, men jag tycker att finalen var rättvis. Robertson håller verkligen måttet, säger Robert Magnusson om vinnaren. 

För varje år satsas det lite till för att göra tävlingen så lyckat som möjligt. Årets nyhet för publiken var den omtalade läktaren. 

– Det ger en mysig touch till tävlingen att se alla människor ståendes på klipporna och följa tävlingen. Men eftersom segling allt mer går mot att bli en arenasport tycker jag att läktare behövs. 

– Vi har fått mycket positiv respons och jag känner redan nu att nästa år är det dags för en ännu större. Jag vet att intresset är stort.

Utan att ha fått några exakta siffror sammanställda uppskattar Robert Magnusson att tävlingen fortfarande lockar ett lika stort antal besökare.

– Det är helt otroligt att så många hittar hit till den här ön egentligen. Det har varit bra tryck från publiken under tävlingarna och fortsatt god stämning under kvällarna.

Victoria Olsson från Uddevalla var en av de som hittade ut till ön för årets finaldag, tillsammans med familjen.

– Det är otroligt att se så mycket folk på plats. Jag har kommit tillbaka hit år efter år och det har varit roligt att se evenemanget utvecklas och att det finns så mycket annat att göra runt om själva tävlingen för besökarna.

Stig Lindstedt och hans fru Birgitta, från Göteborg, håller med. 

– Marstrand är en pärla under hela sommarsäsongen, men under den här veckan blomstrar verkligen hela ön rejält. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.