Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norrköpings Niclas Eliasson firar sitt vackra 2–0-mål med lagkompisarna.

"Vi har ett bra utgångsläge"

IFK Norrköpings spelare går på minisemester med vetskapen att det kan bli en riktigt rolig höstsäsong. Samtidigt finns risken att laget köps sönder i sommar.

2–0 hemma mot IFK Göteborg i vårsäsongens sista match var ett nytt styrkebesked och en ny markering att klubben är främsta utmanare till Malmö FF om SM-guldet.

David Moberg Karlsson lade grunden till segern efter en olycklig insats av Göteborgs målvaktstalang Pontus Dahlberg.

Och i andra halvlek skickade Niclas Eliasson in 2–0. En individuell prestation som ytterligare ökade marknadsvärdet på vårens spelare i allsvenskan. 21-åringen kollrade bort några försvarare med snabba överstegsfinter innan han fick drömträff med vänsterfoten.

"Inte så dumt"

Eliasson åker med U21-landslaget till EM-slutspelet efter tre mål och åtta målgivande passningar hittills i allsvenskan.

- Det är ganska gött som tränare att ha en spelare som gör bort ett par gubbar och drar upp bollen i krysset när matchen står och väger lite.

- Det är inte så dumt, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

- Och vi förlorade mot ett bättre lag.

Efter 13 spelade matcher står IFK Norrköping på 27 poäng, lika många som Malmö FF som har en match mindre spelad. Mer än halva allsvenskan återstår när höstsäsongen inleds den 2 juli. För Norrköpings spelare blir det bara en veckas semester. Sedan börjar förberedelserna inför kvalet till Europa League och de 17 återstående omgångarna i jakten på Malmö FF.

- Vi har ett bra utgångsläge. Vi har skickliga spelare, kvalitativa spelare som kan göra den typen av mål som Niclas Eliasson gjorde (2–0). Och vi har, som i andra halvlek i dag, ett organiserat och disciplinerat försvarsspel, säger Gustafsson.

Eliasson trivs bra

Han summerar vårsäsongen:

- Vi har gått långt i cupen, tyvärr lyckades vi inte vinna den. Vi har presterat bra efter det och har ganska många matcher utan förlust. Det har sett väldigt bra ut.

Frågan är dock vilka spelare han har tillgång till om en månad. Det surras friskt om utlandsäventyr för ett flertal spelare, som högerbacken Linus Wahlqvist och stekhete Eliasson.

- Jag trivs väldigt bra i Norrköping och jag har heller inte bråttom, säger den senare.

Och Gustafsson verkar lugn.

- Vi har ingen aning om hur rörelsen kommer att vara under det här transferfönstret, men vi vet att skulle vi vilja sälja någon så har vi en ekonomi kring det eftersom det rör sig om kontrakterade spelare och pengar kommer in.

- Vi är inte rädda för sommarfönstret utan vi ska se till att parera det och vara offensiva kring eventuella justeringar om så krävs.

TT: Vet du redan i dag om ni kommer att förlora någon spelare?

- Nej.