Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

"Vi har åtta veckor på oss"

3,5 miljoner. Så mycket pengar måste Göteborgs HC få fram till kommande säsong. – Det krävs extraordinära insatser för att vi ska klara det här, men jag tror på det, säger sportchefen Jan Mellgren.

Efter att Sundsvall dragit sig ur högsta serien på grund av ekonomiska skäl gav Göteborgs HC nyligen klartecken för spel i SDHL kommande säsong.  Men även GHC tampas med ekonomiska bekymmer. De står dessutom inför utmaningen att bygga upp ett helt nytt lag, totalt är det 20 spelare som fattas. 

– Vi har åtta veckor på oss och många spelare är redan uppbokade på annat håll. Vi har en hel del att arbeta med både på den ekonomiska biten och när det kommer till nya spelare. Just nu jobbar vi hur mycket som helst, säger Jan Mellgren.

– Vi har beräknat att enbart våra resekostnader kommer ligga på en miljon kronor. Sedan ska föreningen hålla i 24 hemmamatcher och bygga upp en matchorganisation som ska sköta dessa. Det krävs extraordinära insatser för att vi ska klara det här, men jag tror på det, fortsätter han.

Flera miljoner fattas

Anledningen till att klubben vågade tacka ja till platsen i SDHL beror på att de sedan tidigare fått positiv respons från företag som kan tänka sig att gå in med pengar.

– Jag tror att det finns ett intresse hos företagarna för att de inspireras av vårt sociala arbete i Angered med ett tjejhockeylag. Dessutom har de sett ojämnställdheten som finns inom hockeyn och vill vara med och ställa upp för damhockeyn.

Klubben arbetar brett i sitt sökande efter spelare.

– Vi vill framför allt hitta yngre tjejer som vill komma uppåt och bli riktigt bra. Vi ser gärna att tjejer som är intresserade hör av sig till oss. Men sen tittar vi också utåt i Europa, Kanada och USA. Men då måste de passa in och hålla med om våra idéer om att arbeta för integration och allas lika värde. 

Trots alla bekymmer som ligger framför honom på bordet tror Mellgren på en bra säsong. 

– Vi har väldigt mycket krav på oss och vi behöver leverera och vi ska klara det på ett bra sätt. Vi kommer sträva mot en 6-8 placering och jag vill att vi ska ha fyra starka femmor som ska bidra med den fart vi vill ha.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.