Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

”Vi är inte speciellt omtyckta ute i landet"

”Vi mot världen”, är en megahit med Veronica Maggio. Det är också en hashtag som Pixbo Wallenstams tjejer twittrar under. – Vi är inte speciellt omtyckta ute i landet, säger damstjärnan Ida Sundberg.

Pixbos damlag har länge varit ett av Sveriges allra bästa lag. SM-guldet för ett och ett halvt år är främsta beviset.
Men laget väcker uppenbarligen en del negativa känslor.

– Det spelar ingen roll var i Sverige vi är och spelar – det är ingen som riktigt tycker om oss. Vi får ofta höra att vi spelar tråkig innebandy och sådant där. Jag vet faktiskt inte vad det riktigt beror på, det där gnället. Men det bara svetsar oss samman som grupp och gör oss ännu starkare, säger Ida Sundberg.

Landslagsbacken ser fram emot en säsong med ny tränare. Energiknippet Jonas Eliasson har tagit över herrlaget – och taktikern Per Tjusberg och gått motsatt väg.

– Med Jonas fick vi tjejer massa gratis extraenergi. Nu är det upp till oss att skapa den, Per är betydligt lugnare som person. Det absolut viktigaste är att vi får igång vårt målskytte. Vi gjorde för få mål förra säsongen, säger landslagsbacken Ida Sundberg.

Defensiven en nyckel

Att Pixbo har ett grymt försvar råder ingen tvekan om. I senaste landslagstruppen var landets bästa målvakt Sara Hjorting såklart given – tillsammans med tre försvarsspelare från Pixbo (av vilka Ida alltså var en).

– Sara är 31 år och väldigt viktig för oss. Hon leder och styr oss – trots att hon är längst bak.

Och hon betyder oerhört mycket med sin erfarenhet. Hon är framförallt nyttig för alla unga nya spelare. Sedan vet man ju hur bra hon är. Vi litar på henne och vet att hon tar bollarna, säger Ida Sundberg.

SM-final våren 2016. Ut i semifinal senast. Vad är målet nu?

– Guld, så klart. Vi går alltid för guld. Vi har ett jäkla gott go i laget och vi vet vad vi kan åstadkomma. Det är vi mot världen, svarar Ida Sundberg med ett skratt. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.