Sebastian Vettel var rekordsnabb på Monacos bana på torsdagens Formel 1-träningar. Arkivbild.
Sebastian Vettel var rekordsnabb på Monacos bana på torsdagens Formel 1-träningar. Arkivbild.

Vettel rekordsnabb i Monaco

ANNONS
|

VM-ledaren Sebastian Vettel var snabbast på Monacos gator. På eftermiddagen slog tysken det banrekord som Lewis Hamilton satte på förmiddagen.

Vettel klockades på 1.12,720 – nästan en halvsekund snabbare än tvåan Daniel Ricciardo. Tysken hoppas bryta Ferraris vinsttorka i furstendömet som sträcker sig bak till Michael Schumachers seger 2001.

Hamilton, som ligger sex poäng efter Vettel i VM-ställningen, lyckades inte alls efter lunch och hade då åttonde bästa tid. Mercedes-föraren jagar sin 65:e pole position – tangerat rekord med Ayrton Senna.

Marcus Ericsson fick problem med växellådan och noterade ingen tid på förmiddagen. Eftermiddagens pass gav inte heller svaren Sauber-föraren ville ha.

ANNONS

- En svår dag med växellådshaveri på första träningen. Då hamnar man direkt på bakfoten, och jag hade fortsatta problem med växellådan, säger Ericsson till Viasat.

Fredagens vilodag kommer lägligt för svensken.

- På en stadsbana som den här är bilen inte alls lik den jag hade i Barcelona. Vi måste bygga om bilen. Vi har en del jobb att göra men vi har en heldag i morgon, säger han.

På lördag väntar tredje träningen och kval.

TT

ANNONS