Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Bild: Luca Bruno/AP/TT

Vettel klar för nytt stall

Sebastian Vettel, 33, är klar för en fortsättning i formel 1-cirkusen. Tysken har skrivit på för Aston Martin från och med 2021 års säsong, det bekräftar det kanadensiskägda stallet. "Jag är oerhört stolt över det", säger tysken i ett uttalande.

ANNONS

Den fyrfaldige F1-mästaren kommer där att ersätta mexikanen Sergio Perez som lämnar Racing Point. Från och med nästa säsong sker namnbytet till Aston Martin. Nästa år kommer Vettel att bli stallkamrat med kanadensaren Lance Stroll.

33-åringen kommer till ett stall som är betydligt längre ner i näringskedjan än anrika Ferrari.

Sebastian Vettel meddelade i våras att han kommer lämna Ferrari efter säsongen eftersom parterna inte kommit överens om en fortsättning. Han vann 14 lopp i den röda italienska bilen, men blev i fjol utmanad av nye stallkamraten Charles Leclerc som vann två lopp, medan Vettel hade ett tufft år. Den unge monegasken ses som Ferraris framtidsnamn.

ANNONS

Vettel slog sig in i formel 1 i slutet av 00-talet och tog sina VM-titlar för Red Bull-stallet innan han kom till Ferrari inför 2015 års säsong.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS