Sebastian Vettel rasar mot att det förekommit rasistiska och homofobiska glåpord på Österrikes GP.
Sebastian Vettel rasar mot att det förekommit rasistiska och homofobiska glåpord på Österrikes GP. Bild: Matthias Schrader

Vettel efter rasistskandalen: ”Borde förbjudas på livstid

F1 har återigen drabbats av en skandal. Efter att fans trakasserat andra supportrar med rasistiska och homofobiska glåpord under Österrikes GP rasar Aston Martins Sebastian Vettel.
– Vilka dessa människor än är borde de skämmas, säger den fyrfaldiga F1-mästaren.

ANNONS
|

Efterspelet gällande Österrikes GP på Redbull Ring har kantats mer av skandaler på läktaren än racingen på banan.

Rapporter från läktaren vittnar om supportrar som fällt sexistiska kommentarer och ofredat kvinnor och rasistiska och homofobiska glåpord som skrikits mot andra fans.

Enligt The Guardian.var det 60 000 holländska fans på plats för att stötta Max Verstappen och att mycket av det olämpliga beteenden har rapporterats från deras del av läktaren.

Max Verstappen, Lewis Hamilton och Charles Leclerc har alla fördömt agerandet.

Lewis Hailton gick ut på sociala medier och med ett uttalande efter loppet, där han skrev att han skrev att han känner sig ”äcklad och besviken över att vissa konfronterats med rasistiskt, homofobiskt och allmänt kränkande beteende.”

ANNONS

Men den som uttalat sig hårdast är Aston Martins Sebastian Vettel.

Den fyrfaldiga F1-mästaren mötte under söndagen upp två fans som hade vittnat om homofobiska ramsor och sa då följande enligt The Guardian.

– Det är bra att dessa saker kommer fram, men det är fruktansvärt.

Vettel fortsatte sedan att fördöma fansens agerande.

– Vilka dessa människor än är borde de skämmas över sitt beteende och de borde förbjudas från racingevenemang på livstid. Det borde vara nolltolerans mot detta.

Även F1 gick ut med ett uttalande efter att incidenterna blivit kända:

”Vi har fått rapporter om att vissa fans på evenemanget utsattes för helt oacceptabla kommentarer från andra.”

”Vi har tagit upp detta med promotorn och säkerhetsstyrkorna samt kommer att prata med de som rapporterade dessa incidenter, F1 tar saken på största allvar. Den här typen av beteende är oacceptabelt och kommer inte att tolereras och alla fans bör behandlas med respekt.”

LÄS MER:Ecclestone anklagas för bedrägeri

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS