Efter två silver och fyra brons fick Alejandro Valverde sitt guld i cykel-VM.
Efter två silver och fyra brons fick Alejandro Valverde sitt guld i cykel-VM.

Veteranen Valverde fick sitt guld till slut

ANNONS
|

Efter två silver och fyra brons blev det till slut guld för Alejandro Valverde. Den 38-årige spanjoren kunde kröna sin karriär med seger i det krävande linjeloppet i cykel-VM i Innsbruck.

Veteranen avgjorde i en spurt på upploppet efter att ha attackerat i den sista långa backen i det 258,8 kilometer långa linjeloppet och fått med sig fransmannen Romain Bardet och Michael Woods från Kanada. Och till slut fick spanjoren sträcka händerna i skyn som segrare.

Valverde har varit i världseliten sedan i början av 2000-talet och flera gånger fallit på målsnöret just i VM-sammanhang. Men inte den här gången. Och han grät tårar av glädje när han firade segern efteråt.

ANNONS

Den enda svensken i loppet, Tobias Ludvigsson, fanns länge med i en lång utbrytning med elva cyklister som gav sig iväg i början av loppet.

Ludvigssons grupp fick som mest 20 minuters försprång till klungan, men Ludvigsson orkade inte följa med och föll tillbaka genom fältet och bröt.

– Kanske det är så att det hade gått längre om han hade kört lite mer ekonomiskt, säger förbundskapten Lucas Persson till SVT Sport.

ANNONS